Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-10 19:00:00

Çin, ‘anayurdunu hızlı demir ağlarla örmeye’ devam ediyor

Hızlı tren ağını her yıl artıran Çin’de transport oranları da yükseliyor. Zira son açıklanan rakamlara göre; demir yolu yük taşımacılığında temmuz ayında yüzde 8,5’lik artış gösterdi.
 
Çin Ulusal Demir Yolu Şirketi tarafından yapılan açıklamada, temmuz ayında demiryolu ile taşınan mal miktarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 artarak 320 milyon tona ulaştığı bildirildi. Günlük ortalama yüklenen mal miktarı mayıs ayında 159 bin, haziran ayında 167 bin ve temmuz ayında 168 bin vagon olarak kayıtlara geçerken, art arda 3 ay rekora imza atıldığı belirtildi.
 
Öte yandan Çin’in yüksek hızlı tren hattının uzunluğu 36 bin kilometreye ulaştı. Ulusal Demiryolları İşletmesi, Çin demiryolları şebekesinin, temmuz ayı sonu itibarıyla 36 bin km kadarı yüksek hızlı tren (YHT) hattı olan toplam 141 bin 400 km uzunluğunda hatta sahip bulunduğunu açıkladı.
 
Öte yandan, China Railway Corporation’ın web sitesindeki bildiriye göre ülke, temmuz ayında, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 3,6 oranında bir artışla demiryollarına sabit yatırım olarak 67,1 milyar yuanlık (yaklaşık 9,67 milyar dolar) yatırım yaptı.
 
Büyük ve orta büyüklükteki demiryolu projelerine yönelik yatırımlar, geçtiğimiz ay içinde, 49,9 milyar yuana ulaştı; bu tutar, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,3 oranında bir artış ifade ediyor. Yılın ilk yedi ayının toplamına bakıldığında ise 1.310 km uzunluğunda yeni demiryolu hattı hizmete sokuldu. Bunun, 733 km kadarı ise YHT hattı…

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.