Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-04 13:30:00

Söktaş'tan antibakteriyel ve sıvı itici kumaş

Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, BioShield antibakteriyel ve sıvı itici kumaş geliştirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin salgın ve sonrasındaki sosyal hayata ve çalışma hayatına dönüş sürecinde etkili olacak BioShield kumaşlarını geliştirdiği bildirildi.

Pamuklu dokuma kumaşlar üzerine yapılan uygulama sayesinde kumaşların anti bakteriyel, anti mikrobik, anti viral ve sıvı itici özellik kazandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Akredite laboratuvarlarda kumaş üzerinde test edilen patojenlerde yüzde 99,5'ten fazla azalma olduğu gözlemlenmiş olup, etkinin yaygınlığı için testler devam etmektedir. BioShield kumaşlarının sıvı itici özelliği sayesinde istenmeden kumaş üzerine gelebilecek su ve yağ damlalarının giysiler üzerinden akıp gitmesi kolaylaşmıştır. Oldukça geniş kullanım alanı bulunan BioShield kumaşları, gömleklik, pantolonluk, ceketlik, sağlık çalışanı giysileri, bez yüz maskeleri ön yüzü olarak kullanılabilmektedir. Ürünün marka tescil başvurusu yurtiçi ve yurtdışında yapılmış olup, yerli ve ihracat müşterilerimize 2020 yılı Haziran ayı içinde satışa sunulacaktır. İlk marka deneme iş birliğine kendi outlet markamız olan GIZA HOUSE ile başlanmıştır. BioShield kumaşlarından yapılmış olan GIZA HOUSE markalı gömleklerin satışları www.gizahouse.com internet adresinden ve birçok online perakende satış sitesinden yapılmaktadır. 2021 yılı itibariyle ürünün şirketimiz konsolide gelirlerine yüzde 5-10 arasında katkıda bulunması beklenmektedir.''
 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.