Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-17 19:00:00

Çin Askeri Bilimler Akademisi ilk koronavirüs aşısının patentini aldı

Çin Askeri Bilimler Akademisi Askeri Tıbbi Araştırma Akademisi’nden Chen Wei ve CanSino Biosciences Şirketi tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni koronavirüs aşısının (Ad5-nCoV aşısı) patent başvurusu onaylandı. Bu Çin’in ilk yeni koronavirüs patenti oldu. 18 Mart’ta başvurusu yapılan patent belgesi 11 Ağustos’ta onaylandı.
 
Aşıyı geliştiren ekibin üyesi olan Chen Wei’ye 11 Ağustos’ta “Halk Kahramanı” unvanı verilmişti. Chen Wei öncülüğündeki ekibin geliştirdiği rekombinant yeni koronavirüs aşısı yurt içinde 1. aşama klinik denemesine, dünyada 2. faz klinik denemesini tamamladı. Böylece aşının güvenliği ve bağışıklık geliştirip geliştirmediği doğrulandı. Aşının 3. faz uluslararası klinik denemesi düzenli bir şekilde ilerliyor.
 
CanSino ve Askeri Bilimler Akademisi Askeri Tıp Akademisi Biyomühendislik Enstitüsü’nün ortaklaşa geliştirdiği rekombinant yeni koronavirüs aşısı, piyasada hisse senedi olan bir aşı olacak. Aşının halka arz süreci de son derece dikkat çekici. CanSino’nın resmi olarak halka arzının ilk gününde yüzde 87,45 artış görüldü. 
 

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.