Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-12 14:23:00

Bosphorus Film Lab'ın Direktörü İpek Tugay oldu

Bosphorus Film Lab’ın son başvuru tarihi: 4 Eylül!

TRT’nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenlenen ve Türkiye sinemasında filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmak amacıyla gerçekleşen Bosphorus Film Lab’e başvurular devam ediyor. 

Yapım ve fikir aşamasındaki film projelerinin katılabildiği Bosphorus Film Lab’ın Pitching Platformu’nda yarışan bir proje TRT Ortak Yapım Ödülü’nü alırken bir proje de Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü’nün sahibi olacak. Work in Progress kapsamında yer alan projeler de 25.000 TL’lik T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile CGV Mars Dağıtım Ödülü için sunumlarını gerçekleştirecek. 

İpek Tugay, 2015’de Toronto Uluslararası Film Festivali süresince düzenlenen Turks at TIFF programında direktör yardımcılığının ardından 2015 yılından 2019 yılına kadar Zeynofilm’in çeşitli projelerinde yönetici olarak çalıştı. Yapımcı Zeynep Atakan’ın ortak yapımcısı ve dağıtımcısı olduğu yabancı projelerin yürütücü yapımcılığının yanı sıra, Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Ahlat Ağacı’nda ise proje koordinatörü olarak görev aldı. 2019 yılında Elia Suleiman’ın Cannes’da ödül alan “Burası Cennet Olmalı” filminin de Türkiye bölümünün yürütücü yapımcılığını üstlenen Tugay, 2015 yılından itibaren ortak yapım ve proje geliştirme marketi olan Antalya Film Forum’da çeşitli görevlerde çalıştıktan sonra 2017 ve 2018 yıllarında genel koordinatörlüğünü üstlendi. Şu an Chantier Films’de içerik geliştirme ve yapım sorumlusu olarak çalışmalarına devam ederken, uluslararası iletişim ağını genişleterek projeler üretmeye devam etmektedir.

“Bosphorus Film Lab’e Katkı Sağlayacağım İçin Çok Mutluyum”

Bosphorus Film Lab’ın yeni direktörü seçilen yapımcı İpek Tugay “Boğaziçi Film Festivali her yıl özenle oluşturulmuş film seçkisi ve İstanbul’da ağırladığı değerli konuklarıyla sektörü ve tüm sinemaseverleri bir araya getiren önemli bir yapı. Bu yapının çatısı altında yer alan Bosphorus Film Lab ile yerli projelerin hayata geçirilmesine ve hem yerli hem de yabancı endüstri profesyonellerini bir araya getirerek verimli bir paylaşım alanı oluşturulmasına katkı sağlayacağım için çok mutluyum.” dedi.

Festival kapsamında 24 - 29 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek Bosphorus Film Lab için başvurular 4 Eylül 2020 tarihine kadar www.bogazicifilmfestivali.com adresi üzerindeki başvuru formu aracılığı ile yapılacak.

8. Boğaziçi Film Festivali 23 – 30 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.