Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-04 19:00:00

İngiltere'nin büyük bankaları güvenlik Yasası konusunda Pekin'i destekliyor

Dış Haberler, 4 Haziran (HİBYA) – Hong Kong'taki iki büyük İngiliz bankası HSBC ve Standard Chartered, Çin'in Hong Kong'ta tartışmalı yeni güvenlik yasalarını uygulamaya koymasını desteklediklerini açıkladılar.

Çarşamba günü, HSBC'nin Asya-Pasifik bölgesindeki faaliyetlerinin genel müdürü Peter Wong, Çin'in polis ve göstericilerin sık sık karşı karşıya geldiği protesto gösterilerini bastırma hakkının arkasında olduğunu açıkladı.

İngiltere'deki politikacıların Çin'in yeni güvenlik yasasına sert karşı çıkışlarına karşın Standard Chartered da HSBC'nin duruşuna katıldı.

Ekonomistler her iki bankanın merkezlerinin ve yönetimlerinin Londra'da olmasına karşın gelirlerinin önemli bir bölümünün Çin ve Hong Kong kaynaklı olduğunun altını çiziyor.

Standard Chartered'ın gelirlerinin dörtte üçü geçen yıl Çin ve Hong Kong'dan geirken, bu oran HSBC için yüzde 40 dolayında.

İngiliz Parlamentosu Hong Kong İşleri Komitesi Başkanı Alistair Carmichael, iki bankanın aldığı tavrı değerlendirirken ''“Bu muazzam yanlış bir yargı. Bu büyüklükteki bir İngiliz iş insanı, bu tür uluslararası yasa ve düzenlemelerin ihlal edilmesini destekleyemez. Karar taktiksel olarak doğru olabilir, ancak az uzun vadede bu stratejik beyin ölümüdür. Zira bankacılıktaki karlılık tamamen güvenilir ve öngörülebilir kurallar sistemine bağlıdır'' diye konuştu.

Başbakan Boris Johnson, yeni güvenlik yasalarının Hong Kong'un ''tek ülke, iki sistem'' üzerine kurulu temelleri tehdit ettiğini savunan, Times of London ve Hong Kong South China Morning Post'ta dün yayınlanan bir yazı kaleme alarak, Çin'in yasanın uygulanmasında ısrarcı olması durumunda 3 milyon Hong Kong vatandaşına İngiltere'nin kapılarını açacağını açıklamıştı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.