Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-30 19:00:00

Kendini uçağın burnuna zamkladı

Dış Haberler, 30 Haziran (HİBYA) – İsveç'in güneyindeki Angeleholm Havalimanı'nda ellerini uçağın burnuna kuvvetli bir yapıştırıcı ile zamklayan iklim aktivisti bir kadın ve arkadaşları uçağın kalkışını engellediler.

Angelholm-Stockholm uçağına bilet alan beş iklim aktivisti uçağa alınacakları sırada, kadın aktivistleden biri ellerini uçağın burnuna bir çeşit yapıştırıcı ile yapıştırırken diğer aktivistler de üzerinde ''Ya dünyayı kurtarın yada uçağı'' yazan pankart açtılar.

Polisin kendini zamklayan kişi ile diğer aktivistleri olay yerinden uçaklaştırmasının ardından açıklama yapan aktivistlerden biri ''İklim krizini ciddiye almalı ve bizi toplum olarak daha dayanıklı kılacak altyapıyı finanse etmek gerekir. Ölmekte olan bir havaalanını kurtarmaya çalışmak kısa vadeli bir bakıştır'' diye konuştu.

İklim aktivistleri kampanyanın, hem İsveç'te hem de Avrupa'nın diğer bölgelerinde benzer kampanyaların bir parçası olduğunu belirterek eylemin hükümetlerin iklim krizi sürecinde altyapı harcamalarına dikkat çekmek amacı taşıdığını söyledi.

Geçtiğimiz dönemde, bölgedeki altı belediye kapanma tehlikesi olan Angelholm Havalimanı'nı satın almış, hükümet te corona salgını nedeniyle zor duruma düşen havayolu şirketi SAS'a 5 milyar kron destek verme kararı almıştı.

Polisten yapılan açıklamada apronda ve terminal içinde protestoya katılan iklim aktivistlerinin gözaltına alınmadığı, ancak haklarında hava trafiğini engellemeye çalışmaktan soruşturma açılacağı belirtildi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.