Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-21 19:00:00

Oxford Covid-19 aşısı: Güçlü antikor ve T-hücresi bağışıklık tepkisi

Dicle Yavuz / İstanbul, 21 Temmuz (Hibya) - Araştırmacılar, Oxford Üniversitesi'nde geliştirilen Covid-19 aşısı için, "çift koruma sağlayabileceğini, güvenilir ve çok az yan etkiye sahip olduğunu" vurguladı.

Araştırmacılara göre, aşı yapıldıktan sonra 14 gün içinde T hücresine tepkisini ve 28 gün içinde antikor tepkisini tetikliyor.

Science Focus haberine göre, Oxford Üniversitesi'nden Profesör Sarah Gilbert şunları söyledi:

“Aşımızın Covid-19 pandemisini yönetmeye yardımcı olup olmayacağını teyit etmeden önce yapılması gereken çok şey var; ancak bu erken sonuçlar umut vaat ediyor. Üç denemede aşımızın testlerini sürdürmenin yanı sıra, virüse ilişkin daha fazla bilgi edinmeye özen gösteriyoruz. Önceki yıllarda ortaya çıkan SARS-CoV-2'ye karşı etkili bir şekilde korunmak için ne kadar güçlü bir bağışıklık tepkisi vermemiz gerektiğini hala bilmiyoruz."

Habere göre, Covid- 19 için geliştirilen aşının çalışmaları tamamlandıktan sonra, hastane çalışanları ve yaşlı yetişkinler gibi yüksek riskli popülasyonlara öncelik verilerek, herkes için enfeksiyon, hastalık ve ölümü önlemek için kullanılabilecek.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.