Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-18 13:43:00

Avon işe alım ve işe uyum süreçlerine genç nesil yön verecek

Yarışmanın teması olarak gençlerden Avon Türkiye’nin yeni nesil işe alım ve İK süreçlerini tasarlamaları istendi. Gençler en yaratıcı fikirlerini sunarak geleceğe dair sektör beklentileri ve ihtiyaçlarına yön verme fırsatı buldu. Yarışmanın en dikkate değer fikirleri ise para ödülüne layık görüldü.

 

Avon Türkiye tarafından hayata geçirilen ve bu sene ilki düzenlenen Bright Minds Challenge yarışmasının kazananları belli oldu. Lisans 3 ve 4’üncü sınıf ile Yüksek Lisans birinci sınıf öğrencilerinin ekipler halinde katıldığı yarışma, pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşti. Gençler, en yaratıcı fikirlerini Avon İnsan ve Kültür (People&Culture) ekibine ve liderlik ekibine sundu. Katılan gruplardan; Avon’un mevcut işe alım ve işe uyum uygulamalarına yenilikçi ve yaratıcı öneriler getirmeleri, süreçlere ve uygulamalara daha farklı bir pencereden bakarak somut önerilerini paylaşmaları istendi.

 

“Z jenerasyonunun beklenti ve ihtiyaçlarını anladık”

Konuyla ilgili geri dönüşlerden son derece memnun olduklarını ifade eden Avon Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika İnsan ve Kültür Direktörü Başak Evrim Daltaban, “Çalışma hayatına yeni katılan ya da yakın zamanda katılacak olan genç neslin değişen beklentilerini dinlemek, anlamak ve yeni yaklaşımlardan nasıl ilham alabileceğimiz üzerine düşünmek en önemli gündemlerimizden biri. Z jenerasyonunun yavaş yavaş iş hayatına katılmaya başlaması ve onların sahip olduğu farklı özellikleri de düşünerek, Avon Türkiye ekibi olarak bizi çok heyecanlandıran bu uygulamayı hayata geçirdik. Üniversite öğrencilerine yönelik tasarladığımız Avon Bright Minds Challenge yarışması ile gençlerin; işe alım, işe uyum (onboarding) süreçlerimizi yenilikçi bir yaklaşımla gözden geçirmeleri ve süreçlere ilişkin yeni fikirlerini sunabileceği bir platform oluşturduk. Yarışma sonunda da çeşitli ödüllerle onları teşvik etmek istedik” diye konuştu.

 

Birinci gruba kişi başı 3000 TL para ödülü

Mart ayında başlayan ve Ağustos’ta sonuçlanan proje boyunca Avon Türkiye ekibi, yarışmaya katılan tüm grupların fikirlerini dinledi. Avon böylece hem yeni jenerasyonu ve onların bakış açılarını öğrenirken, işe alım ve işe uyum süreçlerine de farklı bir vizyon ile bakma fırsatı buldu. Finalde birinci gruba, kişi başı 3000 TL değerinde para ödülü verilirken, ikinci grup 2500 TL, üçüncü grup ise kişi başı 1500 TL para ödülü almaya hak kazandı. Oldukça ilgi gören Bright Minds Challenge etkinliğinin bundan sonra da her yıl farklı bir tema ve farklı departmanların projelerini odağına alarak, bir marka haline getirilmesi ve genç nesille etkileşimin güçlendirilmesine destek sunması hedefleniyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.