Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-18 10:19:00

Altında toparlanma süreci devam ediyor

Altın geçtiğimiz hafta sert kar satışı yaşamasının ardından yeni haftaya toparlanma çabasıyla başladı. Haftaya 1944 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, tüm seans boyunca yukarı yönlü bir ralli içerisinde hareket etti. Geçtiğimiz hafta Warren Buffett’ın sahibi olduğu fon şirket Berkshire Hathaway şirketi’nin Kanadalı altın Maden şirketi Barrick Gold hisselerini satın alması haberinin duyurulması altın yatırımcısı açısından pozitif bir gelişme oldu. Bu gelişmenin de etkisiyle pozitif görünümünü sürdürmüş oldu. Dünkü seansı 1985 dolar/onstan tamamlayan sarı maden haftaya yüzde 2,1 kazançla başladı.

Gümüş de altınla benzer şekilde toparlanma çabası içerinde olduğu bir seansı geride bırakırken, performans olarak öne çıkan kıymetli maden oldu. Seansı 26,44 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaza maden, günü 27,48 dolar/onstan seansı tamamladı ve yüzde 3,9 kazancı hanesine yazdı.

Platin 942 dolar/ons seviyesinden başladığı seansta, diğer kıymetlilerle benzer şekilde yeşilde bir günü tamamladı. Seansı 955 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 1,3 değer kazandı.

Paladyum da kıymetlilerin pozitifliğinden nasibini alarak 2222 dolar/ons seviyesine kadar uzandı. Seansı 2203 dolar/ons seviyesinden tamamlayan paladyum önceki günlere kıyasla yüzde 1,9 değer kazanmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dün yüksek hacimli bir seans yaşanırken, alıcıların iştahlı olduğu bir haftalık başlangıç yapıldı. İşlemler dünya fiyatlarının üzerinde 2 -3 usd/onsla gerçekleşti.

TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.

(TROY KIYMETLI MADEN TIC.A.S)


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.