Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-07 10:43:00

Globalde büyüme yüzde 34, Türkiye’de yüzde 40

E-imza pazarı, e-dönüşüm alanındaki artan farkındalık, yasal düzenlemeler, tasarruf ve artan güvenlik talebi gibi faktörlerle hızla büyüyor. Statista’nın gerçekleştirdiği araştırmada, küresel çapta e-imza pazarının sadece 5 yılda pazarın yaklaşık 10 kat büyüdüğüne işaret ediliyor.

 

9 milyar dolarlık hacme ulaşacak

 

Markets.businessinsider.com verilerine göre, 2023’e kadar dünya genelinde e-imza pazarının her yıl ortalama yüzde 34,7 oranında büyümesi bekleniyor. 2023 yılında küresel e-imza pazarının 9 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması öngörülüyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından açıklanan “Pazar Verileri” raporları, benzer büyüme eğiliminin Türkiye’de de yaşandığına işaret ediyor. Rapora göre, son beş yılda Türkiye’de e-imza kullanım oranı yüzde 205 artmış durumda. Bu da ortalama büyümenin yüzde 40 gerçekleştiğine işaret ediyor.

 

Bireylerde ve kurumlarda talep arttı

 

Koronavirüs salgını sonrasında evden çalışma eğiliminin artmasıyla birlikte e-imza ve mobil imzaya talep artmış durumda. Özellikle bankacılık sektörünün önemli oyuncuları, müşterilerine ve çalışanlarına evden imza atma kolaylığı sağlamak için e-dönüşüme yatırım yapıyor. E-imza pazarını değerlendiren E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “E-imza pazarındaki büyümede, artan farkındalık ve regülasyonların etkisi yadsınamaz ancak pazarın büyümesinin temelinde, e-imza ve mobil imzanın kurumlara, bireylere; güvenlik, tasarruf, hız, iş sürekliliği, zamandan ve mekandan bağımsız iş yapabilmek gibi sağladığı faydalar yer alıyor.” bilgisini verdi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.