Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-29 16:00:00

Türkiye’nin ilk dijital instax sergisi “Through the Skin”

Türkiye’nin ilk “dijital instax sergisi” Pg Art Gallery’nin yeni sanal sergi platformu Pg Online’da sanatseverlerle buluşuyor. Genç sanatçı Hakan Sorar’ın kişisel sergisi “Through the Skin”, pandemi sebebiyle planlanan tarihte fiziksel olarak kurulmak veya ötelenmek yerine tamamıyla dijital olarak kurgulandı. Fujifilm instant print fotoğrafların yer aldığı 360 derece gezilebilen sergi, aynı zamanda VR gözlüklerle de deneyimlenebilecek.

Türkiye’nin ilk “dijital instax sergisi” 30 Mayıs Cumartesi günü Pg Online’da izleyiciler ile buluşuyor. Genç sanatçı Hakan Sorar’ın “Through the Skin” adlı kişisel sergisinde, ağırlıklı olarak sanatçının siyah beyaz fotoğrafları yer alırken, ana mekana açılan çinilerle kaplanmış odada ise Fujifilm instax ile çekilen ve çini detaylarıyla bezenmiş dijital foto-kolajlarından oluşan bir seçki sunuluyor. İzleyiciler, sanal galeride yer alan kütüphaneden ise sanatçının sergi hazırlık süresince yararlandığı ve sanatsal görüşünün temellerini oluşturan kaynak kitaplara erişebiliyor.

İnsan, beden, et, kimlik, deri, kıl, yara, kusur, uzuv, cinsiyet, mahrem, estetik, toplum, politika, saklanmak, utanmak, kaçmak, dokunmak, tanışmak, düşünmek ve barışmak üzerine görsel hikayeleri barından Türkiye’nin ilk dijital instax sergisi https://kuula.co/share/7XFpB/collection/7ldCk adresinden telefon, tablet ve bilgisayar aracılığıyla gezilebileceği gibi VR gözlüklerle de izlenebiliyor.

Çalışmaların yanında yer alan butonları tıklayarak gerekli bilgilere erişebilen izleyici, galeri mekanında bulunan kütüphaneden de sanatçının sergi hazırlık süresince yararlandığı kaynak kitaplara da erişebiliyor.

Şimdiki zaman vurgusunu, farklılaşan beden izleriyle Fujifilm instax karelerine yansıtarak özgün bir çalışmaya imza atan sanatçı Hakan Sorar sergi hakkında ‘’Bedenin yüzeyine dair görsel hikayeler anlattığım bu seride, kullandığım Fujifilm instax fotoğraf filmi ile yakalanan andaki formu bozmayı, dondurulan anı manipüle etmeyi, parçalamayı, eklemeler/çıkarmalar yapmayı ve böylece yeni bir gerçeklik yaratma fikriyle beden, bedenin imkan sahası, form, kimlik ve abject meselesi üzerine sorgular üretmeye çalıştım.‘’ açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.