Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-27 19:00:00

​Airbus, tarife sorunlarını çözmek için son adımı attı

Airbus, Fransa ve İspanya hükümetleriyle A350 Geri Ödenebilir Yatırım (RLI) kontratlarında değişiklik yapma konusunda anlaştı. Bu, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ile 16 yıldır süregelen davadan sonra, ABD tarifeleri nedeniyle devam eden anlaşmazlığı sonlandırmak için atılan bir adımdır.

ABD Ticaret Temsilcisi (USTR) tarafından uygulanan tarifeler şu anda tüm havacılık sektörüne ve Amerikan hava yolları şirketlerine zarar vermekte ve Covid-19 nedeniyle çok zor bir ortamın oluşmasına neden olmaktadır. Bu yüzden Airbus bu çekişmeli hususu ortadan kaldırmak için son bir adım atmaya karar vermekle birlikte Fransız ve İspanyol sözleşmelerini DTÖ'nün uygun faiz oranı ve risk değerlendirme kriterlerini göz önünde bulundurarak değiştirmiştir. DTÖ halihazırda Geri Ödenebilir Yatırım (RLI) sözleşmesinin hükümetlerin yatırım risklerini paylaşarak endüstri ile ortaklık kurmaları için geçerli bir araç olduğuna karar vermiştir. Bu son hamle ile Airbus kendisini tüm DTÖ kararlarına tamamen uygun olarak değerlendirmektedir.

Airbus CEO'su Guillaume Faury “Tüm DTÖ gerekliliklerini tam olarak yerine getirdik. A350 RLI'larda yapılan bu ek değişiklikler, Airbus'ın çözüme giden bir yol bulmak için altına bakılmadık taş kalmadığını gösteriyor. Bu, USTR tarafından uygulanan tarifelerin ciddi etkisinden muzdarip olanlara, özellikle de endüstrilerin Covid-19 krizinin sonuçlarından çok etkilendiği bir zamanda açık bir destek sinyalidir.” dedi.

Airbus Hakkında

Airbus, havacılık, uzay ve ilgili servislerde küresel bir liderdir. 2019 yılında, yaklaşık 135,000 kişiye istihdam sağlamış, 70 milyar Avro gelir elde etmiştir. Airbus, yolcu uçağı segmentinde en geniş ürün yelpazesini sunmaktadır. Airbus, tanker, savaş, ulaştırma ve görev uçakları sunan Avrupa’nın bir numaralı uzay girişimi, dünyanın önde gelen en büyük uzay şirketidir. Helikopter sektöründe, dünya çapında en verimli sivil ve askeri helikopter çözümlerini sunmaktadır.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.