Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-29 09:16:00

İkinci dalga endişeleri risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor

Piyasa Gündemi

ABD’de vaka sayıları artış kaydederek rekor rakamlara ulaşırken, ikinci dalga endişeleri gündemde kalmaya ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. ABD Başkanı Trump, artan vaka sayılarına rağmen normal düzenin devam etmesine yönelik mesajlar verirken, Florida ve Teksas'ta valiler tarafından bazı sınırlamalar geri getirildi. Salgın kaynaklı gelişme ve haber akışları piyasalar açısından önem taşımaktadır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – Ekonomik Güven Endeksi Önem: Orta
•    17:00 ABD – Bekleyen Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarındaki artışa bağlı olarak gündeme gelen ikinci dalga endişeleri ile Fed’in açıkladığı bankalara yönelik stres testi sonuçları ve değerlendirmeleri hisse piyasalarında satış baskısının artış kaydetmesine neden oldu. BIST-100 Endeksi yurt dışına kıyasla pozitif ayrışarak cuma gününü %0,46’lık yükselişle 114.668 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %3’lere yaklaşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 – 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de 116 bin civarından gelen kar satışları hafta içinde endeksi 113.500’ün altına itse de buralardan tepkiler geldi. Endekste takip ettiğimiz iki önemli trend bulunmaktadır. Bunlardan ilki mayıs ayında ivmelenen son yükseliş trendi olup, haftaya başlarken bu trend 113.500 civarında bulunmaktadır. Diğeri ise mart ayında başlayan ana yükseliş trendi olup 111 bin civarında bulunmaktadır. Bahsettiğimiz bu iki trend kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak faydalı olabilir. Geçtiğimiz hafta test edilen 116 bin civarı ise bu hafta takip edeceğimiz kritik noktalardan. Bu bölgenin geçilmesi endekste hareketlerin hızlanmasını sağlayabilir. Bu durumda 118.500 ve devamında endeksteki tarihi zirveler gündeme gelebilir.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.