Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-05 14:03:00

Yakın gelecekte de yatırım altına yönelecek

Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, altının yakın vadede de yatırım aracı olarak yükselişini sürdüreceğini, orta vadede yine altın, dolar ve euro üzerinden yatırımların devam edeceğini, buna ek olarak uzun vadede dijital paralara yatırım aracı olarak ilginin artacağını söyledi. Uluslararası arenalarda kabul görüyor olmasına rağmen yasal zemine oturtulmamış dijital paranın, kullanımda güvensizlik yarattığını belirten Güzeliş, ülkelerin kripto para sisteminin alt yapısı için başlattığı çalışmaların hızlanması halinde 20 - 30 yıl içinde banknotun yerini alabileceğini söyledi.

 

114 yıllık geçmişiyle Türkiye’de mücevher sektörünün en köklü markası Ariş Pırlanta’nın Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, halihazırda olduğu gibi yakın gelecekte de yatırımların altına yöneleceğini söyledi. “Orta vadede yatırımlar altın, dolar, euro üzerinden devam edecek, ancak uzun vadede dijital paraların da etkinliğini artıracağını düşünüyorum,” diyen Güzeliş, sanayide ve tıpta kullanılıyor olması, bulunurluğu gibi nedenlerle yatırım aracı olarak gümüşe olan ilginin de artmaya başladığını belirtti. “Nadir bulunuşu, çıkarılmasındaki zorluk gibi nedenlerle önemli ve kazandıran bir yatırım aracı haline gelen pırlantanın gelecekte de önemini koruyacağını öngörüyoruz,” diyen Kerim Güzeliş, bir başka yatırım aracı olan dijital paraya yönelik görüşlerini ise şöyle aktardı:

 

Kripto para banknotun yerini alacak mı?

“Dijital veya kripto olarak tabir edilen paralar son yıllarda yükselen bir trend haline geldi. Dijital çağın kaçınılmaz sonucu olarak, tüm alanlarda yaşadığımız değişim ve gelişim gibi finansal piyasalarda da ödeme araçları yeni kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitleniyor. Mevcut ödeme sistemlerine alternatif olarak da internet aracılığıyla kullanılan, hiçbir merkezi otoriteye ya da aracı kuruma bağlı olmayan dijital paralar ortaya çıktı.

 

Yasal zemine oturtulmamış dijital para güvensizlik yaratıyor

Dijital paralar dünyada yatırım aracı olarak kullanılıyor. Ancak yasal bir altyapısının olmaması, kayıt dışı olması bir dezavantaj. Buna rağmen uluslararası alanda kabul görmesinden dolayı ülkeler de böyle bir para sisteminin alt yapısı için çalışmalar başlattı. Bu çalışmalar hızlanırsa önümüzdeki 20 - 30 yıl içinde banknotun yerini alabileceği öngörülüyor.”

 

Ariş Pırlanta mağazalarında dijital para uygulamasını geçtiğimiz yıl başlattıklarını belirten Kerim Güzeliş, dijital para ile az da olsa ürün satış gerçekleştiğini ama insanların daha çok kripto para almak veya satmak için başvurduklarını aktardı. İnsanların dijital paraları özellikle alışverişte benimsemesinin zaman alacağını söyleyen Güzeliş, “her şeyden önce yasal bir zemine oturtulmamış olması ve bilgi eksiklikleri bireysel kullanımlarda güvensizlik yaratıyor olabilir,” dedi.

 

“Online alışverişte hologram yaygınlaşacak”

Covid-19 sürecindeki sosyal mesafe ve hijyen zorunlulukları nedeniyle online alışverişte yükselişin gittikçe hızlanmasının kaçınılmaz olduğunu aktaran Güzeliş, buna bağlı olarak da tekstil ve aksesuar gibi ürünlerin, dijital ortamlarda müşteriler tarafından denenmesine imkan sağlayacak yeniliklere yönelik çalışmaların da hızlanacağını söyledi. “Ariş Pırlanta olarak mücevherde bu tür bir çalışma ile ilgili hazırlıklarımız sürüyor, yazılım aşamasındayız,” diyen kerim Güzeliş, ilerleyen dönemde hologram tekniğinin yaygınlaşacağını ve alışverişte kullanılacağını öngördüğünü belirtti.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.