Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-29 11:23:00

GoDaddy, “Alan adımı aldım; şimdi ne yapmalıyım?” sorusunu yanıtladı

GoDaddy, alan adını alan işletme ve girişimcilerin alan adlarını nasıl kullanabileceklerine yönelik beş öneri paylaştı.

Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin alan adlarını nasıl kullanabileceklerine dair öneriler paylaştı. Alan adı kaydı ve internet altyapısı sunan global bir şirket olan Verisign’ın verilerine göre 2019 yılının dördüncü çeyreğinin sonu itibariyle, üçüncü çeyreğe göre 2.4 milyon artışla, kaydettirilen alan adlarının sayısı 362.3 milyona ulaştı. Bunun daha fazla kişi ve işletmenin fikirlerine isim vererek, alan adlarını kaydettirdiği gösterdiğini belirten GoDaddy, kullanıcıların bir sonraki adım için yönlendirmeye ihtiyacı olabileceğini kaydetti ve alınan alan adlarının daha verimli kullanılmasına yardımcı olmak için öneriler paylaştı.

GoDaddy Türkiye, MENA ve Güney Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Pek çok girişimci için alan adını kaydettirmek heyecanlı bir girişim için atılan ilk adımlardan biri. Küçük işletmeler için ise dijital varlıklarını oluşturmanın ilk adımı. İnternetin sunduğu avantajlardan faydalanmaya başlamaları ise atacakları bir sonraki adıma bağlı. Bazıları aldıkları alan adlarını kullanarak nasıl bir web sitesi kuracaklarına dair fikre sahipken, hâlihazırda web sitesi olanlar veya henüz web sitesi kurmayı düşünmeyenler ise alan adlarını farklı şekilde kullanabilirler. Örneğin, müşterileriyle iletişim kurmak için Profesyonel E-postayı tercih edebilir veya online tanıtım yapmaya başlamak için alan adlarını farklı bir web sitesine yönlendirebilirler. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları, Hazır Web Sitesi’nin yanı sıra E-Posta Pazarlama, Arama Motoru Optimizasyonu ve GoDaddy InSight™ gibi araçları barındırıyor.”

Alınan yeni alan adıyla neler yapılabileceğine dair GoDaddy’nin paylaştığı öneriler şöyle:

Web sitesi kurun

Bir web sitesi kurarak online varlığınızı oluşturmanın avantajları arasında işletmenizin görünür olmasını sağlamak, mevcut ve potansiyel müşterilerinizin sizi daha kolay bulmasına ve sizinle iletişime geçmesine yardımcı olmak yer alıyor. Bir web sitesi, her ölçekten işletme için tanıtım yapmak, ürün ve hizmetleri hakkında bilgi paylaşmak için harika bir araç. E-ticaret siteleri yükselişte olsa da her işletmenin online satış yapması gerekmiyor ve bir web sitelerinin olması daha görünür olmalarına yardımcı oluyor. Örneğin, eğer hizmet sunan yerel bir işletmeyseniz bulunduğunuz bölgede hizmetleriniz için online arama yapanlar olabilir. Web sitenizi işletmeniz hakkında bilgi paylaşmak, müşterilerinizle iletişim kurmanız için bir platform olarak ve dijital pazarlama faaliyetleriniz için kullanabilirsiniz. GoDaddy Web Siteleri + Pazarlama Araçları gibi kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli ürünler ile profesyonel bir web sitesi kurabilir ve işletmenizin tanıtımını yapmaya başlayabilirsiniz.

Profesyonel e-posta adresi edinin

Bir web siteniz olması profesyonel bir işletme olduğunuzun, işinizde ciddi olduğunuzun göstergesidir ve profesyonel e-posta adresine sahip olmanız da bunu desteklemeye yardımcı olur. Müşteriler, jenerik e-posta adresi kullanan işletmelere oranla profesyonel e-posta adresine sahip olan işletmelere dokuz kat daha fazla yöneliyor. Alan adınızla eşleşen bir e-posta adresine sahip olmanız da profesyonel bir işletme olduğunuz göstermenize yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra Profesyonel E-posta ile gönderdiğiniz her mesajda işletmenizin tanıtımını da yapmış olursunuz.

E-posta pazarlama yapmaya başlayın

E-posta pazarlama, müşterilerinizle iletişimde kalmanın, onlarla güncel gelişmeleri ve bilgi paylaşmanın etkili bir yoludur. GoDaddy E-posta Pazarlama gibi araçlarla web siteniz ve alan adınızla entegre bir şekilde kolayca e-posta mesajları oluşturabilir, gönderebilir ve performans takibi yapabilirsiniz. Mesajlarınızda işletmenizle ilgili son gelişmelere, haberlere yer verebilir, indirim ve promosyon duyurularınızı yapabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarınıza yönlendirin

Alan adınızla neyi hedeflediğinize paralel olarak bir diğer seçenek ise yeni alan adınızı sosyal medya hesaplarınıza yönlendirmek olabilir. Örneğin, yeni mezunsanız ve iş aramaya başlayacaksanız alan adınızı LinkedIn hesabınıza yönlendirebilirsiniz. Veya fotoğraflarını Instagram’da paylaşan bir fotoğrafçıysanız alan adınızı Instagram hesabınıza yönlendirebilirsiniz. Alan adınızı sosyal medya hesaplarınıza yönlendirmek web sitenizin yapım aşaması sürecinde de faydalı olabilir çünkü böylece ziyaretçileriniz boş bir sayfa görmemiş olur. Hatta Verisign’ın birkaç yıl önce yaptığı araştırmaya göre tüketicilerin yüzde 60’ı bir alan adı üzerinden erişebilmeleri durumunda işletmelerin Facebook sayfalarını ziyaret etmeyi tercih ediyor.

Markanızı koruyun

Markanızı ve işletmenizi korumak ve ziyaretçilerinizin yanlış bir sayfaya gitmesinin önüne geçmek için alternatif alan adı uzantılarını almayı da değerlendirebilirsiniz. Bu sayede rakiplerinizin benzer alan adlarını almasının da önüne geçmiş olursunuz. Örneğin, ünlü web sitesi Hepsiburada’nın asıl adresi hepsiburada.com ancak yanlışlıkla hepsiburada.net veya hepsiburada.org yazsanız da yine markanın ana sayfasına gidiyorsunuz.

GoDaddy, bunlara ek olarak alan adlarının süresinin dolması konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Pek çok kişi ve kurumun farkında olmadan alan adlarının süresinin dolduğuna dikkat çeken GoDaddy, tüm alan adları için yenileme tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Hazır Web Sitesi’nin (eski adıyla Web Sitesi Mimarı) yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. Daha fazla bilgi için https://tr.godaddy.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

COVID-19 nedeniyle küçük işletmeler daha önce benzeri görülmemiş zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve GoDaddy de bu dönemin müşterileri üzerindeki ekonomik etkisinin en düşük seviyeye indirmeye yardımcı olmak amacıyla ürünlerini, hizmetlerini ve müşteri desteğini sunmaya devam etmesinin yanı sıra ücretsiz araçlar da sağlıyor. GoDaddy, telefon ve canlı sohbet üzerinden hizmet veren GoDaddy Destek Ekibi ile kişisel destek sunmaya devam ediyor. Bu zorlu zamanlara nasıl adapte olabileceğinize ve GoDaddy’nin size nasıl destek sağlayabileceğine dair bilgilere ulaşmak için https://tr.godaddy.com/open-we-stand/what-godaddy-is-doing ve https://tr.godaddy.com/open-we-stand adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.