Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-08 18:00:00

Çin’in döviz rezervi 3 trilyon 112 milyar dolara yükseldi

Çin Ulusal Kambiyo Dairesi tarafından son açıklanan verilere göre, Çin’in döviz rezervi haziran ayı sonu itibarıyla 3.112,3 milyar dolara ulaştı. Ulusal Kambiyo Dairesi, bu rakamın mayıs ayı sonundan beri 10,6 milyar dolar yani yüzde 0,3 oranında artmış olduğunu belirtti.

Daire'nin baş ekonomisti ve sözcüsü Wang Chunying, Çin döviz piyasasının arz ve talep açısından genel bir denge gösterdiğini belirterek “Bu durumda döviz rezervinin değişik etkenlere, bu arada parite farklılaşmalardan ve aktif fiyatlarındaki dalgalanmalardan kaynaklandığını söyledi.
 
Covid-19 salgınının küresel çapta yayılması, belli başlı ekonomilerin moneter ve finansal teşviki Amerikan dolarının  gerilemesine ve önemli ülkelerde tahvil fiyatlarının artmasına neden oldu. Pandemi bağlamındaki bir dünyada karmaşık bir dış ekonomik ortamın egemenliğine karşın Çin ekonomisi, Wang’ın dediğine göre, değişik etkenlerin belirli düzelmeleri sayesinde iyi bir dinamik yakaladı.
 
Öte yandan Wang, Çin ekonomisinin büyüme temposunu dayanıklılığını koruduğunu ve sağlıklı ve uzun dönemli gelişme temellerinin değişmediğini söyledi; bunun da döviz rezervlerinin istikrarlı yapısına sağlam bir temel oluşturduğunu sözlerine ekledi.
 
Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.