Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-22 09:41:00

36 milyar rekoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars Barajı Açılış Töreninde ekonomiyle ilgili şunları söyledi: “Türkiye ekonomisi bağışıklık kazandı. Önlemlerimizin etkisini görmeye başladık. Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor. Yılın ikinci yarısıyla birlikte ekonomide çok büyük bir ivme bekliyoruz. Küresel üretim ve tedarik zincirinde Türkiye'nin ağırlığının gün geçtikçe daha çok hissedileceği bir döneme giriyoruz. Kaliteli ve dinamik beşeri sermayemiz, stratejik konumumuz ve güçlü altyapımız, önümüzdeki fırsatları değerlendirmek için en büyük avantajlarımızdır. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokma hedefimize, hiç olmadığımız kadar yakınız.”

 

19 Haziran Cuma günü Bankacılık Endeksi % 3.2 yükselirken BIST100 % 1.0 artışla 113,611'den kapandı. Burada dikkati çeken bir unsur da, işlem hacimlerinde önemli payı olan açığa satışın yasak olmasına rağmen pay piyasasında Cuma günkü hacmin 36 milyar TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu kırması oldu. Hacimlerde KRDMD 3.0 milyar TL'yi aşarken ASELS, GARAN, TCELL ve VAKBN 2.0 milyar TL'yi aştı.

 

ABD Adalet Bakanı William Barr, ABD Başkanı Trump'ın Halkbank davasının savcısı olarak bilinen Manhattan Savcısı Geoffrey Berman'ı görevden aldığını duyurdu. Berman'ın görevini New Jersey Bölgesi Başsavcısı Craig Carpenito'nun vekaleten yürüteceği kaydedildi. Halkbank hisseleri Cuma günü % 10 yükselerek tavan fiyattan işlem görmüştü.

 

Bu haftanın gündeminde bankacılık olmaya devam edecek gibi. TCMB'nin 25 Haziran'da Para Politikası Kurulu Toplantısında açıklayacağı faiz kararı da bu noktada etkili olabilir. Salı günü Hazine'nin 3 yıl ve 5 yıl vadeli tahvil ihaleleri olacak. Yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere veri gündemi izlenecek. Çarşamba günü ise IMF dünya ekonomileri ile ilgili güncel büyüme tahminlerini açıklayacak.

 

STRATEJI

BIST100 en düşük 82 bini görmüş ve arkasından başlayan ralli ile 113 bine kadar ulaştı. Global ralli sürdükçe eşlik eden BIST100 için 2020 kayıplarını silme noktası 114,425dir.

Kaynak:Alnus Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.