Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-24 08:49:00

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Ekonomide toparlanma eğilimine yönelik öne çıkan şüpheler ve Çin’le artan tansiyon sonucunda ekside kapandı

Dün ABD piyasaları, beklentinin üzerinde gerçekleşen haftalık işsizlik maaşı başvurularının ekonomide toparlanma eğiliminin seyrine yönelik endişeleri öne çıkarması ve Çin’le devam eden gerginlik nedeniyle satıcılı seyir izledi. Veri 1,4 milyon kişi artış kaydederek, 15 haftalık kesintisiz düşüş eğilimini sonlandırdı. Dow Jones endeksi %1,31 düşüşle 26.652,33 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %1,23 değer kaybıyla 3.235,66 puan seviyesinden günü tamamladı. Nasdaq endeksi de %2,29 düşüşle 10.461,42 puandan kapandı. Sektörler cephesinde, teknoloji sektörü hisselerinin satıcılı seyir izlediği takip edildi. Finansalları beklentiyi aşan Microsoft’ta düşüş lisans satışlarının 2Ç20’de yavaşlaması ve şirketin iştiraki olan LinkedIn’in istihdam piyasasındaki zayıflamadan olumsuz etkilendiğini belirtmesi üzerine dün de devam etti. Hisse günü %4,3 ekside tamamladı. Apple hisseleri de %4,5 değer kaybederken, Amazon ve Netflix hisseleri sırasıyla %3,6 ve %2,5 düşüş kaydetti. ABD’de bilanço sezonu devam ediyor. ABD'nin iki büyük havayolu şirketi American Airlines ile Southwest Airlines, salgının hava yolculuğuna olan talebi olumsuz etkilemesi nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde zarar etti. American Airlines'tan yapılan açıklamaya göre, şirket bu yılın ikinci çeyreğinde 2,1 milyar dolarlık zarar etti. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 662 milyon dolar net kar elde etmişti. Southwest Airlines ise, yılın ikinci çeyreğinde 915 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Southwest Airlines, geçen yılın aynı döneminde 741 milyon dolar net kar elde etmişti.

Avrupa’da fiyatlamalar: ABD-Çin ilişkilerinin seyri ve bilançoların etkisiyle karışık seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, hem ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim hem de beklentiden zayıf gelen finansalların etkisiyle karışık seyir izledi. DAX endeksi %0,01 gerilerken, CAC 40 endeksi %0,07 ekside kapandı. FTSE 100 endeksi de yatay pozitif seyir izledi. Bilançolar cephesinde ilaç şirketi Roche’nin net karı yılın ilk yarısında yıllık bazda %5 düşüş kaydederken, Daimler 1,68 milyar euro net zarar açıkladı.

Asya’da fiyatlamalar: ABD-Çin gerilimi ile satıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, Çin’in ABD’ye yaptığı misilleme ile satıcılı seyir izliyor. Bloomberg'de yayımlanan habere göre Çin ABD'den Çin'in Houston'daki konsolosluğunu kapatma kararını çekmesini isteyerek bugün ABD'den Chengdu'daki büyükelçiliğini kapatmasını talep etti. Shangai ve Hang Seng endekslerinde kayıplar %2’yi aşarken, S&P ASX 200 endeksi %1,24 düşüş kaydediyor. KOSPI ve Taiwan Weighted endeksleri de sırasıyla %0,70 ve %0,46 değer kaybediyor. .

 

Kaynak Halk Yatirim
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.