Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-02 14:13:00

Bornova’da önce iş güvenliği

Yüksekte çalışma için önce güvenlik

 

Bornova Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim programları devam ediyor. Bu kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerine iş güvenliği eğitimi verilirken, özellikle büyük risk içeren yüksekte çalışmalarda alınacak önlemler de “Yüksekte Çalışma Eğitimi” ile uygulamalı olarak gösterildi. 

 

Temizlik İşleri Şantiyesinde düzenlenen eğitimlerde, İş Güvenliği Uzmanları Temel İş Sağlığı ve Güvenliği, yüksek yerlerde çalışırken alınması gereken önlemler ve kullanılacak olan teçhizatlar hakkında personeli bilgilendirdi. İş güvenliği, iş kazaları, çalışma koşulları iş yerinde olabilecek tehlikeler gibi konuların anlatıldığı eğitimler teorik ve pratik olarak iki şekilde gerçekleştirildi.

 

Ayrıca sağlık-güvenlik, tehlike-risk, kaza nedenleri, kazalara neden olan normal gibi algılanan hatalı tutum ve davranışlar, sağlık ve güvenlik bilinci gibi konulara da değinildi. Katılanlara test uygulanarak öğrendikleri bilgilerinde ölçüldüğü eğitimlerde çalışanlara mobil sağlık aracı ile sağlık taraması da yapıldı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.