Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-22 19:00:00

Beijing günlük test kapasitesini ikiye katladı, 230 binin üstüne çıkardı

Yerel bulaşma dolayısıyla COVID-19 vakalarının yeniden salgın haline gelmesini önleme ve kontrol altına alma çabaları çerçevesinde, kentte uygulanan günlük nükleik asit test kapasitesi, 20 Haziran Cumartesi günü, 100 binden 230 bine çıkartıldı.
 
Beijing Belediyesi Sağlık Komisyonu Sözcüsü Gao Xiaojun, 21 Haziran Pazar günü düzenlenen basın konferansında, bu testler için kentte görevlendirilen kurumların sayısının geçen hafta içinde 98’den 124’e yükseltildiğini açıkladı. Gao, söz konusu kurumlar içinde 20 hastalık kontrol merkezi, 73 hastane ve 31 tıp laboratuvarı bulunduğunu belirtti.
 
Yeni vakaların çoğunluğunun bağlantılı olduğu saptanan Xinfadi toptancı pazarında çalışanlar, komşu mahallelerde yaşayanlar ve bu pazara uğramış olan tüm kişiler, 13 Haziran gününden beri, örgütlenerek nükleik asit testine tabi tutuldu. Belediye yetkilileri, test konusunda önceliğin restoran, bakkal dükkanı, toptancı pazarı çalışanlarına; ayrıca acele sevkiyat ve gıda teslimatı yapanlara verildiğini ifade etti. Bilindiği üzere Beijing, 11 Haziran’dan bu yana 200 kadar dışarıdan gelmeyen / yerel kaynaklı COVID-19 vakası saptamıştı.


Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.