Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-01 21:56:00

9-10 Haziran FOMC toplantı tutanakları yayımlandı

FOMC tutanakları açıklandı. Hatırlanacağı üzere son toplantıda faiz oranı değiştirilmemiş ve %0 - %0.25 aralığında tutulmuştu. Bu toplantının tutanaklarında ise dikkat çeken ifadeler şu şekilde;

*FOMC: Üyeler, verim eğrisi kontrolünün daha fazla analiz edilmesi gerektiğine kadar verdiler.

*FOMC: FED, ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçları kullanmaya karar verdi.

*FOMC: Üyeler ileriye dönük rehberlik ve büyük ölçekli varlık alım tartışması yaşadı. Bu araçların, önceki durgunluk döneminden sonra da etkili olduğu, para politikasında kilit rol olduğu açıklamaları oldu. Komitenin istihdam artışı ve fiyat istikrarı hedeflerine ulaşılmasını destekleme konusunda önemli rollerinin olduğu belirtildi.

*FOMC: Üyeler, ikinci çeyrek için ekonomik aktivitenin ikinci dünya savaşından sonra görülen en büyük düşüşü yaşayacağı konusunda görüş birliğine vardılar.

*FOMC: Getiri eğrisi sınırlarının veya hedeflerinin ileriye yönelik yönlendirmeyi destekleyip destekleyemeyeceği ve varlık alımlarını tamamlayıp tamamlayamayacağı tartışıldı

*FOMC: Üyelerin çoğu, Haziran toplantısında politika değişiklikleri öngörmemiştir.

*FOMC: Üyelerin çoğu, FED’in yörüngesi netleştiğinde faizler ve tahvil alımı konusunda daha fazla net olabileceğini düşünüyor.

*FOMC: Covid-19 pandemisinin ikinci dalgası baz tahminlerden daha az mantıklı değildi. İkinci dalga durumunda ekonomideki bozulma daha şiddetli ve uzun sürecek.

*FOMC: Bazı üyeler, faizler konusunda ileri dönük yönlendirme ve tahvil alım politikalarının ekonominin hızlı toparlanmasını desteklemeyi ve %2 enflasyon hedeflerine dönmeyi amaçlaması gerektiğini düşünüyor.

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.