Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-20 18:00:00

OSD | Osmanlı Portföy Borçlanma Araçları Fonu

Özel sektör tahvillerinin getirileri mevduat faizi ve devlet tahvili getirilerinden daha yüksektir. Bunun nedeni ise özel sektör tahvillerinde devlet veya banka riski yerine şirket riski alınmasından kaynaklanan bir ilave getirinin olmasıdır.

Bu ek getiriyi değerlendirmek isteyen yatırımcıların işleri biraz zor oluyor. Çünkü yatırımcılar, özel sektör tahvillerine ulaşmak istediklerinde, istedikleri tahvil ve bonolara erişim zorluğu ve nitelikli yatırımcı olma şartı gibi durumlarla karşı karşıya kalırlar. Aldıkları bono ya da tahvillerin vadesinden önce ikincil piyasada elden çıkartılması da, piyasanın sığlığı nedeniyle bazen oldukça güç olmaktadır.

İşte OSD yani Osmanlı Portföy Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonumuz da burada devreye giriyor. OSD fonumuz sayesinde siz değerli yatırımcılarımız çeşitlendirilmiş, böylelikle riski yayılmış bir özel sektör tahvil portföyüne sahip oluyorsunuz.

Biz de orta vadede nakit ihtiyacı olmayan ve mevduatın üzerinde getiri hedefleyen yatırımcılarımıza, yönetim gider ücreti rakiplerinin çok altında olan OSD fonumuzu önderiyoruz.

OSD fonumuzun varlık dağılımı %83.34 ü şirket bono/tahvil i, %9.66'sı döviz bazlı bono/tahvil, %4.22 kira sertifikası/katılım hesabı, %1.6 hazine bono/tahvili ve%1.20 diğer yatırım araçlarından oluşmaktadır.

Risk grubu 2 olan OSD fonumuzun, özel sektör borçlanma araçları fonları içerisinde en düşük yönetim gider ücretine sahip olmasının yanısıra, haziran ayında %1.71 getiri, yılbaşından bu güne %6.27 getiri ve yıllık %18.16 getiri ile bu alandaki fon getirilerinde ilk sıradaki yerini korumaya devam etmektedir.

Daha fazlası için Yatırım Direkt'i ziyaret etmeyi unutmayın!

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.