Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-14 12:26:00

Smart Energy, Birleşim Grup’un Edikli GES projesindeki çözüm ortağı oldu

Niğde-Edikli bölgesinde kurulan GES, Smart Solar panelleri ile hayata geçiyor

 

Smart Energy, yeni GES kurulumları ile güneş enerjisi sektörünün gelişimine katkıda bulunacak önemli iş birlikleri yapmaya devam ediyor. Birleşim Grup tarafından Niğde-Edikli’de lisanslı olarak hayata geçirilen Edikli GES projesinde Smart Solar markalı yeni nesil paneller tercih edildi. Toplam 15.237,12 kWp kurulu güce sahip olan Niğde-Edikli GES’te kullanılan 320 Wp MonoPERC paneller, yüksek verimlilik oranı ile bölgeye önemli katkı sağlayacak.

 

Ürettiği yeni nesil panellerle yerli yabancı pek çok yatırımcının çözüm ortağı olan Smart Energy, ülkemizde güneş enerjisi sektörünün gelişimine katkı sağlayacak önemli bir iş birliği daha gerçekleştirdi. Kurulduğu günden bu yana mühendislik, inşaat, madencilik, iş makinaları ve otelcilik alanında yatırımlar yaparak birçok prestijli projeye imza atan Birleşim Grup, Niğde’de lisanslı olarak kurduğu ilk yenilenebilir enerji yatırımı EDİKLİ GES Enerji A.Ş. çözüm ortağı olarak Smart Energy’yi seçti.

 

Güneş enerjisi sektörünün öncü markası Smart Energy, bu projede Smart Solar markalı 320 Wp MonoPERC panelleri ile yer aldı. Güneş ışınımından maksimum seviyede yararlanarak yüksek verimlilik değerlerine ulaşılmasını sağlayan MonoPERC teknolojisi ile Niğde-Edikli GES, sahip olduğu kurulu güç ile önemli miktarda elektrik ihtiyacını karşılayacak.

 

Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün gelişimi için yeni GES kurulumlarının önemine vurgu yapan Smart Energy Yönetim Kurulu Üyesi ve İş Geliştirme Direktörü Borga Karagülle, bu tür projelere yüksek verimliliğe sahip ürünlerimizi sunabiliyor olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını aktardı. Karagülle, bu yeni iş birliğine ilişkin şu bilgileri verdi: “Doğaya ve geleceğe yatırım yapan Birleşim Grup, projelerinde Smart Solar markalı MonoPERC panellerimizi tercih etti. MonoPERC teknolojisi, arka yüzeyin yakınında ışık tutuşunu iyileştiriyor ve elektron yakalamayı optimize ediyor. Yüksek performanslı MonoPERC hücreler ile üretilen panellerimiz düşük ışınım ve yüksek sıcaklık koşullarında olağanüstü performans sağlıyor. Smart Energy olarak, tüm endüstri standartlarını aşan ve uluslararası sertifikalara sahip olan MonoPERC güneş panellerimizi beyaz ya da tamamen siyah varyantları ve 25 yıllık performans garantisiyle yatırımcılarımıza sunuyoruz. Ürün kalitesi ve müşteri memnuniyeti politikamızla yüksek standartlarda ürettiğimiz bu paneller, yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde tercih edilmekte. Güneş enerjisi yatırımcısı olarak sahip olduğumuz deneyimi ve know-how’ı, bu sektöre girmek, bu sektörde büyümek isteyen tüm kuruluşlarla paylaşıyoruz.”

 

Güneş enerjisinin kısa sürede ve hızlı büyüme başarısı göstererek, son dönemde önemli bir yatırım trendi haline geldiğini dile getiren Karagülle, konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “En büyük yenilenebilir enerji potansiyeline sahip olan güneş, bir enerji kaynağı olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de öne çıkıyor. Uzun vadede önemli avantajlar sağlayan GES kurulumlarına olan yatırım talebinin gün geçtikçe arttığını gözlemliyoruz. Artık yatırımcılar kendi şirketlerine enerji sağlamak adına güneşe yatırım yaparken, bu yatırımlar ile kendi pazarlarında daha rekabetçi bir kimliğe bürünüyorlar. Bir güneş yatırımcısı olarak bu gelişmeleri takip ediyor ve destekliyoruz. Bizim için, güneşe yatırım yapmak, geleceğe yatırım yapmaktır. Bu vizyon ile yatırımlarımız kapsamında edindiğimiz deneyimimiz, mühendislik hizmetlerimiz ve panel üretimlerimizle yatırımcılara geniş yelpazede çözümler sunuyoruz.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.