Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-14 09:54:00

Çin’in serbest ticaret limanı, Hainan 12 yabancı sermaye projesine imza attı

Başta Alman turizm devi TUI Grubu olmak üzere, toplam 12 yabancı şirket, Hainan’ın serbest ticaret limanı bünyesinde önemli projelerde işbirliği anlaşmalarına imza attı.
 
Anlaşmaları imzalayan 12 yabancı sermayeli ve 47 adedi de Çin sermayeli toplam 59 önemli proje turizm, modern hizmet endüstrisi ve yüksek teknoloji endüstrisi gibi sektörleri kapsıyor. Toplam yatırım tutarı yaklaşık 14,2 milyar yuan (yaklaşık 2 milyar dolar).
 
TUI Grubu’nun sözcüsü, serbest ticaret limanı ile yapılan işbirliği anlaşmasının, turizm devinin Hainan’a resmen girişi anlamına geldiğini belirterek grubun burada Asya-Pasifik bölgesi  için bölgesel bir merkez kuracağını söyledi. TUI, öte yandan, burada bir Çin firması ile ortak girişim oluşturarak bu ülke ile ve Asya-Pasifik Bölgesi ile ticari ilişkilerini derinleştirmek niyetinde olduğunu da açıkladı.
 
Anlaşmaların imzalanması için düzenlenen törende ayrıca dünyanın her yanından yatırımcılara açık olacak yatırımın teşviki için 20 adet proje açıklandı. Bunlar, temiz enerjiyle işleyen taşıt araçları, turizm, ‘offshore’ ticaret ve vergiden muaf perakende satış gibi alanlarda yoğunlaştı.  

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.