Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-10 11:46:00

İlhan Çulhalık:“Ofis ve okul eve taşınınca, rafa kaldırılan kiler yeniden eve girdi”

Pandemi sürecinde yaşanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle hane halkının tümü aynı anda “evde kal”ınca evlerde yeni alanlara ihtiyaç doğdu. Evlerin unutulmaya yüz tutan kiler bölümü, modern yaşamla birlikte depolama alanı olarak yeniden eve girdi. Yoğun çalışma hayatı nedeniyle adeta otel olarak kullanılan evler, pandemiyle sosyal yaşamın aktığı, eğitim ve iş hayatının sürdürüldüğü kompleks bir yapı kazandı. Bu dönemde evde spor aktiviteleri ile hobi ve sanatsal faaliyetleri de artınca, geniş depolama alanına sahip konutlar ön plana çıktı.

 

“Evde kal” çağrılarıyla eğitim ve iş hayatının evlere taşındığını, hane halkının evde yapılabilecek farklı sosyal faaliyetlere yönlendiğini kaydeden İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık “Sektörümüzde trendleri pandemi belirliyor. Evde geçirilen sürelerdeki artış, ev dışında yapılan faaliyetleri de evlere taşıdı. Normalleşme sürecinde kısmı bir sosyalleşme içinde olsak da yine de hayatımızı evlere sığdırmaya çalışıyoruz. Bu nedenle geniş depolama alanına sahip yüksek metrekareli konutlar, talepte başı çekmeye başladı.” diye belirtti.

 

Pandemi öncesinde 40 metrekarelerin altına kadar düşen konutlar, içerisinde geçirilen süredeki artışa paralel olarak genişleme eğilimi gösteriyor. Çalışmak, sosyalleşmek gibi yaşamsal tüm ihtiyaçların evlerde giderilmesi, depolama alanlarına olan ihtiyacı da tetikledi. Popülerlik kazanan spor ve sosyal aktivitelerde kullanılan malzemeler ile evlerin büyük bölümünü işgal eden ofis aletleri için yeni alan ihtiyacı doğdu. Bu nedenle unutulmaya yüz tutan kiler bölümü, bugünün deyimiyle depolama alanı olarak yeniden evlere girdi.

 

 

Evler kompleks yapılara dönüşüyor

Pandemi sürecinde evde geçirilen süredeki artışın geniş balkonlu dairelere ek olarak geniş depolama alanı olan konutları ön plana çıkardığını vurgulayan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Eskiden adeta otel olarak kullanılan evlerimiz, koranavirüs süreciyle birlikte ofisimiz, okulumuz, spor salonumuzu içinde barındıran kompleks yapılara dönüştü. Bu nedenle eskiden kiler olarak tanımladığımız bölümlere ihtiyaç doğdu. Geniş balkon ya da bahçe beklentisinin yanı sıra geniş depolama alanı da satın alma kriterinde önemli bir unsur haline geldi.” dedi.

 

Ofisi de okulu da eve taşıdı

Konutta yeni trendlerin öncülerinden İnsay Yapı, İstanbul’un en çok değerlenen bölgelerinden biri olan Pendik’te hayata geçirdiği ‘Ondörtüç Pendik’ projesiyle ofis ve okul yaşamını da evlere sığdırıyor. Projede yer alan 2+1, 3+1 konutların her birine geniş depolama alanlarının yer aldığını kaydeden Çulhalık, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

 “Şehrin içinde müstakil bir yaşam sunduğumuz projemizde 2+1 ve 3+1 dairelerimizin içinde 3 ile 3.5 metrekare arasında değişen depolama alanları yer alıyor.  3+1 olan 3 cepheli köşe dairelerimizde, biri dairenin hemen karşısında konumlandırdığımız, diğeri ise otopark katında yer alan 2 depo bulunuyor. 1+1 dairelerin 313 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduğumuz projemizde, 2+1 dairelerimizi 424 bin TL’den, 3+1 dairelerimizi ise 613 bin TL den yatırımcılarımızla buluşturuyoruz. Fiyat ve performans açısından bakıldığında bölgedeki diğer projelerden açık ara önde gidiyoruz. Depolama alanı ihtiyacının evde yeni trendleri belirleyen önemli bir etkenlerden biri haline gelmesi de bu konumumuzu güçlendirdi.”

 

Her büyüklükteki dairede balkon

İmza attığı projelerle sektörün yenilikçi markaları arasına giren İnsay Yapı, İstanbul’un en çok değerlenen bölgelerinden biri olan Pendik’te hayata geçirdiği ‘Ondörtüç Pendik’ projesiyle korona günlerinde rahat bir nefes aldırıyor. ‘Ondörtüç Pendik’ sakinleri, tüm Türkiye’yi evlere kilitleyen virüse rağmen, geniş balkonlu dairelerinde, korona günlerinde en çok ihtiyaç duyulan balkon keyfini doyasıya yaşayabiliyor. Şehrin içinde müstakil bir yaşam vaat eden projede yer alan 2+1 ve 3+1 dairelerin her birinde yemek yenilecek kadar geniş balkonlar yer alıyor. Projede yer alan 1+1 dairelerin çoğunda da balkon yer alıyor. Projenin yüzde 85’i balkonlu dairelerden oluşuyor.

 

Pendik’in merkezinde ayrıcalıklı yaşam alanı

'Ondörtüç Pendik' projesi, 9 bin metrekarelik alan üzerinde; 252 konut ve 15 ticari birimden oluşuyor. 24 saat güvenlik hizmetinin yer aldığı 'Ondörtüç Pendik'; yüzme havuzu, yürüyüş yolları, çocuk parkı, spor alanları, dinlenme alanları imkânının yanı sıra kapalı otopark ayrıcalığı da sunuyor. Profesyonel site yönetiminin bulunduğu ve her daireye depo alanının tahsis edildiği projedeki mağaza ve restoranlar da ayrıcalıklı yaşam alanı konseptini tamamlıyor. Pendik'in merkezinde yer alan 'Ondörtüç Pendik' projesi, merkezi noktalara yakınlığıyla dikkat çekiyor. Projede yer alan 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin fiyatları, 290 bin TL- 575 bin TL arasında değişiyor. 

 

Teknokent’e komşu…

Yapımı devam eden Şeyhli metro istasyonu, projeye birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Teknokent'e de komşu olan proje ayrıca, bölgenin en büyük alışveriş merkezi Viaport’a da çok kısa sürede ve kolay bir şekilde ulaşma imkânı sunuyor.

 

Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika uzaklıkta

Ödüllü mimar Turgut Toydemir imzasını taşıyan proje, dört bir yanı sağlık kuruluşlarıyla çevrili ve özel hastanelerin yanı sıra Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne 3 dakikalık mesafede yer alıyor. 'Ondörtüç Pendik', Sabiha Gökçen Havalimanı ile hızlı feribota ise 15 dakika ve eğitim kurumlarına da komşu olacak mesafede konumlanıyor.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.