Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-23 19:00:00

İspanya'da Motorize Protesto, Caddeler Kilitlendi

Dış Haberler, 23 Mayıs (HİBYA) – Başta Madrid ve Barselona olmak üzere İspanya'nın büyük kentlerinde arabalar, karavanlar ve motorsikletleriyle caddelere dökülen İspanyollar sol koalisyon hükümetini protesto ederek istifasını istediler.

İspanya'nın üçüncü büyük partisi aşırı sağcı Vox partisinin çağrısıyla caddeleri dolduran göstericiler klakson çalarak hükümet aleyhindeki gösterilerini Madrid, Barselona, Lograno, Murcia caddelerinde sürdürüyor.

 

Corona salgını nedeniyle meydana gelen yüksek ölüm oranları ve büyük boyutlu işsizlikten Başbakan Sanchez'in koalisyon hükümetininin politikalarını sorumlu tutan Vox partisi hükümetin istifasını istiyor.

Ayrıca İspanyol Komünist partisi üyeleri, acil durumun yoksullar üzerindeki etkisini iyileştirmek için sosyal bir acil durum planı çağrısında bulunmak üzere Madrid'in Puerta del Sol bölgesinde bir araya geldiler.

Maske takan ve sosyal uzaklaşma kurallarına uyan protestocular, “iş, haklar ve acil sosyal acil durum planı” isteyen ve sağlık hizmetinin özelleştirilmesine karşı pankartlar açtılar.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.