Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-12 09:58:00

Nestlé, FTSE4Good endeksinde en yüksek performans gösteren gıda şirketi oldu

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, sürdürülebilirlik alanında yürüttüğü kapsamlı çalışmalarının başarısını FTSE4Good Endeksi’nde aldığı sonuçla taçlandırdı. Londra Borsası bünyesindeki FTSE Russell tarafından ölçümlenen ve sorumlu yatırım şirketlerini belirleyen FTSE4Good Endeksinde, en iyi performansı gösteren şirketlerden biri oldu.

 

Şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişimsel performanslarını 300’ü aşkın kriter üzerinden değerlendiren Endeks çerçevesinde (ESG) Nestlé, 5.0 tam puan üzerinden elde ettiği 4.9’luk skor ile, Tüketim Ürünleri Endüstri ortalamasının (2.2) ve Yiyecek Ürünleri alt sektörü ortalamasının (2.2) çok üzerinde bir puan aldı.

 

Gelecek nesiller için gezegenin korunmasını çok önemseyen Nestlé, yaşam kalitesini artırmak ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla bireyler ve aileler, topluluklar ve gezegenimiz için Ortak Değer Yaratan projeler hayata geçiriyor. Sürdürülebilirlik konusunda taahhüt ve hedeflerini ortaya koyarken, Birleşmiş Milletler Küresel Sözleşme’sinin (UN Global Compact) 17 sürdürülebilir kalkınma amacını temel alıyor. Nestlé’nin bu kapsamda 42 global taahhüdü bulunuyor.

 

İlk ölçüm tarihi olan 2011 yılının Mart ayından itibaren kesintisiz olarak FTSEGood Endeksi’nde yer alan Nestlé, yüksek standartlara sahip olduğunu uluslararası platformlarda yapılan ölçümlerle kanıtlayarak endeksteki önemli yerini ve başarısını koruyor.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.