Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-17 20:51:00

Duracell’den yeni çocuk güvenliği teknolojisi

Tüketici pillerinde lider markalardan Duracell, 2016, 2025 ve 2032 lityum düğme pillerinde, Bebek Güvenliği Teknolojisi ile yeni bir inovasyona daha imza attı. Pilin yüzeyinde bulunan acılaştırıcı madde, çocukların pili ağızlarına sokmaları durumunda içgüdüsel olarak hemen tükürmelerini sağlıyor. Bu da pilin yutulması riskini düşürüyor. Duracell Bebek Güvenliği Teknolojisi, çocukların güvenliği konusunda önemli bir kilometre taşı oluşturuyor.

Bebekler ve küçük çocukların çevrelerini keşfetmeye ne kadar istekli olduklarını tüm anne-babalar çok yakından bilir. Bu keşif esnasında, görme, dokunma ve tat duyularından yararlanırlar. Ancak bu merak küçük yaramazların gelişimi için kritik öneme sahip olmakla beraber, zaman zaman bazı riskleri de beraberinde getirir. Ev cihazlarında, uzaktan kumandalarda ve oyuncaklarda giderek daha yaygın kullanılan lityum düğme pillerin kazara yutulması gibi...

Çocuk sağlığı ve güvenliği konusunda, sektörde diğer tüm markalardan daha fazla yatırım yapan ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca ailenin güvenini kazanan Duracell, şimdi de ‘Lityum Düğme Pillerde Bebek Güvenliği Teknolojisi’ni hayata geçirdi.

Bebek Güvenliği Teknolojisi: Pil üzerindeki acı tat

Duracell lityum düğme pillerinin üzerindeki yarım daire şeklindeki stiker, acı bir tada sahip olup, bebek ve küçük çocukların pilleri yutmalarını caydırmak üzere geliştirilmiştir. Acılaştırıcı madde, tükürük ile temas ettiğinde, ağızdaki acı tat algısını harekete geçirerek beyine bir sinyal gönderilmesini sağlar. Beyin de bu rahatsız edici tadı potansiyel bir zehirli madde olarak algılar, bu da çocuk ya da bebeğin lityum düğme pili tükürmesine sebep olur. Bu fiziksel reaksiyon bir tür refleks olup, pilin yutulma riskini önemli ölçüde düşürür.

Küçük çocuklar sıkça objelerin tamamını ağızlarına alırlar. Fakat, çocukların tatlıya eğilimi (dilin uç kısmı) yetişkinlere kıyasla daha yüksek olup, acı tatları da bir o kadar güçlü şekilde reddederler (bu tatlar dilin arka kısmında algılanır). Bu yüzden pil üzerindeki acılaştırıcı madde de dilin arka kısmına temas ederek, saniyeler içinde çocuğun tükürme güdüsünü yüksek olasılıkla harekete geçirir.

Duracell, Bebek Güvenlik Teknolojisi ile lityum düğme pillerinde öteden beri hayata geçirdiği eşsiz çocuk güvenlik önlemlere bir yenisini daha eklemiş bulunmaktadır.

Çocuk güvenliğinde sürekli inovasyon

Pil üzerindeki acılaştırıcı, Duracell’in bebek ve çocuk güvenliği konusunda attığı ilk adım değil. Halen kullanılmakta olan Çocuk Güvenlik Ambalajı, küçük çocukların ve bebeklerin pillerin paketlerini çıplak elleri ile açmalarını imkânsız kılmaktadır. Paketler, ancak yetişkinler tarafından makasla keserek açılabilmektedir. Nitekim yapılan bir deneyde, yaşları 3 ile 5 arasında değişen 152 çocuktan, Duracell uzmanları gözetiminde, pillerin ambalajını açmaları istendi ve çocuklardan hiçbirinin ambalajı açarak pile ulaşmayı başaramadığı görüldü[1]. Bunun yanı sıra, ambalajın ön kısmında “Bebekler ve küçük çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız” uyarısı yer almaktadır. Bu uyarı mesajı hem pillerin negatif terminaline kazılı halde, hem de üzerlerinde yer alan stikerda bulunmaktadır. Bu sayede, konu hakkında duyarlılık yaratılmaktadır.

50 yılı aşkın bilim ve inovasyon deneyimi ile Duracell, değişen tüketici ihtiyaçları doğrultusunda yenilikler sunarak, dünya çapında sayısız ailenin güvenine layık olmak için çalışmaya bundan böyle de devam edecektir.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.