Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-16 09:22:00

Piyasadan haberler

AKBNK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından; COVID 19 Etkilerinin Sınırlandırılması Hakkındaki Kurum talimatına aykırı işlem tesis edilmesi gerekçesiyle Bankaya 155.500.000 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.Söz konusu idari para cezası yasal hakları saklı kalmak koşuluyla 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 17/6. maddesi gereğince %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecektir.İdari para cezasının Banka finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisi olmayacağı açıklanmıştır.

AVGYO

Şirket portföyünde bulunan akaryakıt istasyonlarının kiraya verilmesine ilişkin talep toplama duyurusu

BAYRK

Renkli Faylon Taban Üretim, TPU / E-TPU Taban Üretim, Sıfır Atık ve Hammadde Üretim ve Üretimde Kullanılacak Kalıpların Siparişi hakkında KAP'ta yer alan bildirim

BRSAN

Şirket, 30 Ocak 2020 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda yapmış olduğu açıklamada da belirttiği üzere, Section 232 vergileri ile ilgili olarak ABD Ticaret Bakanlığı'na karşı açılmış 4 ayrı davaya müdahil olmuştur. ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, bu davalardan biri olan "Transpacific Steel LLC  v. United States" davasında 14 Temmuz tarihinde vermiş olduğu kararında, sadece bir ülke için vergilerin % 25'den % 50'ye artırılmasının kanuna aykırı olduğuna hükmetmiş ve ek alınan %25 oranındaki vergilerin iade edilmesine karar vermiştir. Davanın temyiz süreci açık olmakla birlikte kararın bu şekilde kesinleşmesi durumunda, şirketin ABD gümrük otoritesinden geri alacağı tutar 14 milyon Amerikan Doları seviyesinde olup, şirket gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.

DMSAS

Şirket Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karar çerçevesinde, yurtiçi ve yurtdışı müşterilerden gelen geri bildirim ve sipariş durumlarına istinaden Bilecik İli Vezirhan Beldesinde bulunan fabrikada ikmal ve talaşlı imalat tesisleri hariç olmak üzere 16.07.2020 - 20.07.2020 tarihleri arasında döküm faaliyetlerinde üretime ara verilecektir.

EMNIS

Konkordato Tasdiki Hakkında KAP'ta yer alan bildirim

EREGL

Şirket, 14 Temmuz günü gerçekleştirdiği Genel Kurul'da pay geri alım programını onaylamış olup ve Yönetim Kuruluna Yetki verdiğine yönelik ayrıntılı tüm açıklamaları KAP'ta paylaşmıştır.

FORMT

Yoğun İş geliştirme ve Ar-ge çalışmaları neticesinde sonuçlandırdığı ve hızlı bir şekilde yatırımını tamamladığı masa, sandalye ve aksesuar grupları ile ilgili olarak, özellikle yurt dışı siparişleri pandemi sürecinin de normalleşmeye başlaması neticesinde hızla artmaya başlamış olup, bu kapsamda siparişleri zamanında yetiştirebilmek için istihdam edilmek üzere 250 ek personel alımı hedeflenmektedir. Bunu gerçekleştirmek için de bilbordlara ve reklam panolarına 250 kişi personel alımı ilanları verilmiştir.

FROTO

Yıllık izin dolayısıyla Fabrikalarında belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarda periyodik bakım çalışmaları  gerçekleştirilecektir. Fabrikalarda Üretime Ara Verilme Tarihi ve Üretime Başlangıç Tarihi: Gölcük Fabrikası 30 Temmuz 2020-15 Ağustos 2020; Yeniköy Fabrikası 30 Temmuz 2020-13 Ağustos 2020;Eskişehir Fabrikaları 30 Temmuz 2020-13 Ağustos 2020 olarak açıklanmıştır.

FROTO

Şirket tarafından Dünya Bankası Grubu bünyesindeki IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile önümüzdeki 4 yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülen araç geliştirme ve üretim tesislerinde verimlilik, kapasite, modernizasyon vb. yatırım harcamalarının finansmanı amacıyla en fazla 150 milyon ABD Dolarına tekabül edecek tutarda Avro cinsinden kredi kullanımı için sözleşme imzalanmıştır. Kredi iki yıl geri ödemesiz altı yıl vadeli olup, anapara ve faiz ödemeleri altı ayda bir yapılacaktır. 15 Eylül 2020 tarihine kadar kullanılması planlanan kredinin banka masrafları hariç endikatif faiz oranı yıllık % 2,15 olarak belirlenmiş olup, nihai faiz oranı kullanım tarihinde netleşecektir.

INDES

Şirket, dünyanın en büyük bilişim elektroniği ürünleri  üreticilerinden LG Electronics Inc  ("LG Electronics") ile LG markalı akıllı cep telefonlarının Telekom (TELCO) Operatör distribütörlerine dağıtımı ile ilgili olarak master (ana) distribütörlük sözleşmesi imzalanmıştır. Şirket LG ürünlerinin satışından yıllık 5 milyon doların üzerinde satış tutarı elde etmeyi hedeflemektedir.

INFO

Bulgaristan'ın Sofya şehrinde kurulmuş olan Şirketin sermayesine %100 oranında iştirak ettiği Vaha Trade EOOD unvanlı Şirketin satılmasına,Şirket adına potansiyel alıcılarla yapılacak görüşmelerde ve satış sürecinde yapılacak iş ve işlemlerde Vaha Trade EOOD yetkilisi olan Myuslyumet Seyfıdın Yumer'in yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

INFO

Şirket bünyesinde sermaye piyasası faaliyetinde bulunmak üzere; ADANA ilinde;  Adana İrtibat Bürosu açılmasına ve söz konusu irtibat bürosunun faaliyete hazır hale getirilmesine,Bu konuda gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına karar verilmiştir.

INFO

Şirket bünyesinde sermaye piyasası faaliyetinde bulunmak üzere; ANKARA ilinde;  Söğütözü İrtibat Bürosu açılmasına ve söz konusu irtibat bürosunun faaliyete hazır hale getirilmesine,Bu konuda gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına karar verilmiştir.

KARSN

Şirket, ABD Posta Servisi'nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci kapsamında üretim için fiyat teklif süresinin 14 Temmuz 2020 tarihine kadar uzatıldığını, 11 Mayıs 2020 tarihli Özel Durum açıklaması ile duyurmuştu. Söz konusu ihale kapsamında, Morgan Olson ile birlikte hazırlanan üretim için fiyat teklifi verilmiş olup, gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılar ile paylaşılacaktır.

OZKGY

Emlak Konut GYO'nun 13.07.2020 tarihli 2020 Yarı Yıl Satışı Tamamlanmış (ön satışlar dahil) Bağımsız Bölümler Raporu konulu özel durum açıklamasında, Şirketin ortağı olduğu Özak-Yenigün-Ziylan Adi Ortaklığı tarafından İstanbul, Zeytinburnu'nda geliştirilen Büyükyalı projesinin ön satış rakamlarına ilişkin özet bilgi de yer  almıştır. Raporda da yer aldığı üzere Büyükyalı projesinde 2020 yılının ilk yarısında 742.274.515,72 TL (KDV Hariç) değerinde 205 adet bağımsız bölümün ön satışı gerçekleştirilmiştir.

RAYSG

Şirketin 2020 yılı Ocak-Haziran döneme ait denetimden geçmemiş, tahmini prim üretimi 728.073.266.- TL dir. Prim üretiminde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 27,37 oranında artış meydana gelmiştir.

RYGYO

Şirket portföyünde bulunan Adana İli Seyhan İlçesi Sarıhamzalı Mahallesi 12249 Ada 5 Parsel üzerindeki 28.810,33 m2 arsa üzerinde bulunan 3.770 m2'lik deponun 360 m2'lik depolama alanı "Günaydın Hayvancılık Tavukçuluk Gıda Tarım Yemek Nakliye İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti."ye 1 seneliğine kiraya verilmiştir. Kiraya verilen depodan 1 senede 15.000 TL+KDV gelir elde edilecektir.

SANKO

Şirketin Genel Müdürü Sayın Mehmet Vedat BAŞSİMİTÇİ Yönetim Kuruluna vermiş olduğu dilekçe ile 14.07.2020 tarihinde emeklilik nedeniyle Genel Müdürlük görevinden istifa ettiğini bildirmiş olup, Sayın Mehmet Vedat BAŞSİMİTÇİ'nin istifasının kabulüne, boşalan Genel Müdürlük görevine; 14.07.2020 tarihi itibariyle Sayın Rezzan TOPAL'ın atanmasına, oy birliği ile karar verildi.

SISE, ANACM, DENCM, TRKCM, SODA

Anadolu Cam Sanayii A.Ş., Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş., Soda Sanayii A.Ş. ve Trakya Cam Sanayii A.Ş.'nin, Şirket tarafından devralınması suretiyle birleşmesi hususunda 27.04.2020 tarihinde SPK'ya sunulan başvuru belgelerinin revize edilmesi ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

SISE, ANACM, DENCM, TRKCM, SODA

Şirketin Anadolu Cam, Denizli Cam , Paşabahçe Cam, Soda Sanayii ve Trakya Cam ile devralma suretiyle birleşmesine ilişkin esas sözleşme tadil metni hakkında (Güncelleme) KAP'ta yayınlanan paylaşım

TCELL

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ile ilgili olarak IMTIS Holdings S.a.r.l. adına vekaleten Av. Begüm Durukan Özaydın tarafından Kuruluş gönderilen açıklama KAP'ta yer almaktadır.

THYAO

Haziran 2020 Trafik Sonuçları;Ortaklığın Haziran 2020 dönemine ilişkin trafik sonuçları: Haziran 2019 döneminde 6,6 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2020 yılının aynı döneminde 1,0 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu doluluk oranı Haziran 2020 döneminde %67,2 olarak gerçekleşmiştir. Taşınan Kargo-Posta, Haziran 2019 döneminde 123.890 ton iken, 2020 yılının aynı döneminde %5'lik azalışla 117.641 tona düşmüştür.

TTRAK

Şirketin 01.01.2020 – 30.06.2020 hesap dönemine ilişkin finansal tablolarının 27 Temmuz 2020 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

UFUK

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Reşat KARABIYIK'ın  Genel Müdür olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.