Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-18 19:00:00

Norveç'in Çin'e Somon İhracatı Geçen Hafta Sert Düşüş Yaşadı

Dış Haberler, 18 Haziran (HİBYA) – Norveç'ten Çin'e yapılan Somon İhracatı geçen hafta sert bir düşüş gösterdi.

Norveç Deniz Ürünleri Konseyi'nin açıklamasına göre geçtiğimiz hafta Norveç'ten Çin'e taze somon ihracatı yüzde 34 azalarak 240 tona geriledi.

Norveç Balıkçılık Konseyi'nin Çin'deki temsilcisi Victoria Braathen, "Pekin'den gelen yeni salgının gelecekte somon ihracatı üzerinde ne gibi sonuçlar doğuracağını söylemek için henüz çok erken." diye konuştu.

Başkentin en büyük et pazarında ithal somon için kullanılan bir kesme tahtası üzerinde korona virüsü bulunmasının ardından, Pekin'deki birçok büyük süpermarket geçen hafta somonu raflardan kaldırmıştı.

Ancak China News'un dünkü haberine göre, bir dizi soruşturmadan sonra Çin enfeksiyon yetkilileri somonun salgınının kaynağı olmadığını açıklamasından sonra Norveç balıkçılık endüstrisi raha bir nefes aldı.

Norveç Balıkçılk ve Su Ürünleri Bakanı Su Ürünleri ve Su Ürünleri Bakanı Odd Emil Ingebrigtsen te yaptığı açıklamada "Norveç Gıda Güvenliği Kurumu ve endüstri temsilcileri ile birlikte, Norveç somonunun normal şekilde ihraç edilmesine yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz, ancak bunun biraz zaman alacağına inanmak için bir neden var," dedi.

Geçen hafta Asya'ya taze somon ihracatı yüzde 14 düştü. Aynı zamanda, AB'ye yapılan ihracat geçen yılın aynı haftasına göre yüzde 16 arttı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.