Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-05 13:38:00

RBA faiz kararı

“HAFTANIN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLARI”

ASYA

“RBA Faiz Kararı”

RBA faiz kararını 7 Temmuz Salı günü saat 07.30’de açıklayacaktır. Bankanın %0,25 seviyesinde bulunan politika faizinden herhangi bir değişiklik yapılması beklenmemektedir.

“Çin Enflasyon Verisi”

Dünya’yı kasıp kavuran virüsün kaynağı olan Çin , için enflasyon verisini takip edeceğiz. Mart- Nisan – Mayıs döneminden aylık bazda negatif enflasyon gerçekleşmeleri öne çıkarken yıllık bazda pozitif eğilim sürmektedir. Virüsün ekonomiyi alt üst etmesi sonrası enflasyonda yavaşlama normal olurken, Haziran ayında ki verinin yukarı yönlü olası hareketi ekonomik aktivitenin ne kadar toplandığına ilişkin önemli sinyaller verebilir.

“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD JOLTS / Çin Enflasyon / Türkiye İşsizlik / BoE Toplantı Tutanakları / RBA Faiz Kararı

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %0,50 Üzerinde Kalıcı Olacak (Mı)?

Haftanın Konuşmaları

7 Temmuz Salı Saat 16.00 Fed Üyesi Bostic

7 Temmuz Salı Saat 21.00 Fed Üyesi Daly ve Barkin

8 Temmuz Çarşamba Saat 19.15 Fed Üyesi Bostic

9 Temmuz Perşembe Saat 19.00 Fed Üyesi Bostic

Trump, Powell’dan Özür Dilemeli!

Corona virüsü biyolojik olarak ülkeleri alt üst ederken, güncel durumda vaka sayısı 10,843,261 – tedaviye pozitif cevap veren 5,724,742 – ölü sayısı 520,781 kişiye ulaşmıştır. Virüs yayılma hızını düşürmeden etkin olurken, global vaka sayısı 11 milyon kişiye ulaşmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, daha kötüsüne hazır olun çağrıları yaparken, belirsizlik sürmektedir. Virüse rağmen ekonomilerin açılması ve hızlı normalleşme tartışmaları beraberinde getirirken, ekonomileri açmak dışında yapılabilecek çok bir çare bulunmamaktadır.

Fed sınırsız para basarak elinden geleni yaparken, Trump’ın Fed ve Fed Başkanı Powell’dan özür dilemesi gerekmektedir. Fed’i sürekli eleştiren, Powell’ı görevden almak için ne gerekiyorsa yapan ama başarılı olamayan Trump için tek çıkış Fed ve ona muhtaç olmaya devam edecektir.

Sınırsız ve bedava para ile “v” şeklinde toparlanma yaşayan endekslerin bir sonraki aşaması için ekonomilerin “v” şeklinde toparlanması şartı gerekmektedir. ABD tarafında açıklanan istihdam verileri “v” şeklinde hızlı toparlanmaya işaret ederken, virüs öncesi döneme geri dönmek beklenenden uzun zaman alabilir. Ayrıca endekslerin pozitif hareketlerini reel ekonomiler ile ilişkilendirip borsa iyi ekonomi iyi söylemini vurgulamak rasyonel olmayacaktır.

Virüs ve ekonomi nedenleri ile ABD Başkanlık seçimlerinde popülaritesini kaybeden Trump’ın canını anketler sıkmaya devam etmektedir. Sessiz sedasız ilerleyen Biden ile aralarında fark 9,3 puan olmuştur.

Anket ortalama güncel durum Biden 49,3 – Trump 40,0

 

ABD Başkanlık seçimlerinde hangi partinin kazanabileceğine ilişkin olasılık dağılımda ise;

Demokratlar @ 66 – Cumhuriyetçiler @ 37 olarak devam etmektedir.

 

Haftanın genelinde ABD JOLTS verisi, RBZ faiz kararını, Çin’de enflasyonu ve Türkiye’de işsizlik oranın takip edeceğiz.

Yıl başından itibaren gelişmekte olan ülkelerin kur performansları;

TRY %13,17 değer kaybetmektedir.

 

Türkiye dinamiklerinde 5 yıllık CDS 459,085 (mavi) seviyesi ile 500 seviyesi altında baskılanmaktadır. CDS’in aşağı yönlü hareketi henüz TRY tarafına pozitif olarak yansımamaktadır.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) bir miktar aşağı yönlü hareket etmektedir.

 

Kıymetli madenler, yıl başından  itibaren performansları (- kırmızı  / + yeşil)

Altın %16,87 – Gümüş %0,63 değer kaybı göstermektedir.

 

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.