Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-26 23:52:00

E-Ticaret Kurban Bayramı'nda 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor

E-Ticaret Bayramda 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor

E-Ticaret sektörü, pandemi dolayısıyla evde geçirilmesi beklenen Kurban Bayramı’nda 1 milyar liralık ciro hedefliyor.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, önceki yıllarda e-ticaretin bayram cirolarını ağırlıklı olarak tatil satışlarının oluşturduğunu anımsattı.

Bu yıl ise hem pandemi çekincesi hem de tatilin kısa olmasından dolayı Kurban Bayramı’nın ağırlıklı olarak evlerde geçirileceğini kaydeden Kayral, şunları söyledi:

“Yıllar sonra ilk kez evde geçirilecek bayram öncesi alışverişler erkenden başladı. AVM ve çarşı, pazar ziyaretleri konusundaki kaygılar hala tam olarak giderilmiş değil. Bu yüzden bayram alışverişlerini, hediye alımlarını online mağazalardan yapan çok geniş bir kitle var. Ayrıca dini vecibelerini yerine getirmek isteyen, ancak hayvan alım ve kesim yerlerinin hijyen açısından güvenirliliğinden endişe duyanlar da marketlerin online kurban satışlarına yöneldi. Bu yıl bayramda e-ticaret sektörü 1 milyar liralık ciro hedefliyor” dedi.

4,5 günlük bayram iznini tatil yaparak değerlendirmek isteyenlerin de online kurban satışlarına yöneldiğini anlatan Kayral, “Eskiden uzun tatillere rast gelen Kurban Bayramı’nda insanlar bir yerlere gitmeyi tercih ettiğinden dolayı kurbanlık satışları düşerdi. Marketler kurban etlerini en fazla 2-3 gün beklettiğinden online kurban satışları olumsuz etkilenirdi. Bayram izni kısa olacağından bu olumsuz durum da ortadan kalkmış oldu. İnsanlar tatil ya da kurban kesimi arasında tercih yapma derdinden kurtuldu” diye konuştu.


Online Kurban Satışının Avantajları

Kayral, kurbanlıklarını marketlerden online satın alanların sahip olacakları avantajları da şöyle sıraladı:
Kurban alımındaki karmaşadan kurtulunması: Son yıllarda modern hayvan pazarları kurulsa da bu yerlere ulaşımın zorluğu, bütçeye uygun bir kurbanlık bulmak için saatlerce dolaşmak zorunda kalınması, insanları online pazarlara yönlendirmekte. Oturduğun yerde birkaç “tık” ile istediğin cinste kurbanlığı satın alabiliyorsun.

En uygun fiyata kurbanlık alınması: Online kurbanlık satışının yaygınlaşması internette fiyat araştırması yapmayı kolaylaştırdı. İstediğiniz türdeki bir kurbanlığı en uygun fiyatla nereden satın alacağınızı birkaç tıkla öğrenmek mümkün. Ayrıca alışveriş yapan herkese para veren Avantajix.com gibi cashback siteleri üzerinden marketlerin internet sitesine girilmesi halinde kurban alımı benzersiz şekilde ucuza gelebiliyor..

Dini vecibelere uygun, hijyenik kesim yapılması: Marketlerin kurban kesim işlemleri son derece profesyonelce yapılıyor. Kurban kesim yerlerinde noter, din görevlisi ve veteriner hekim görev yapıyor. Bu kişiler kasapların hijyenik koşullarda İslamı usullere uygun şekilde kurban kesimi yapılmasını sağlıyor. Kesilen kurbanlıklar, istenilen şekilde parçalara ayrılıyor. İstenirse randevu alınarak, kurban kesilirken başında durabiliyor. İsteyenler de vekalet vererek kurbanlıklarını kestirebiliyorlar.

Teslimat kolaylığı sağlanması: Kurbanlıklar parçalara ayrılıp paketlendikten sonra Bayramın son gününe kadar mağazalardan alınabiliyor. Ya da koli halinde adrese teslim edilebiliyor.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.