Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-07 19:00:00

Guangzhou Havalimanı’nda tüm işlemler yüz tanıma sistemiyle yapılıyor

Güney Çin Guangdong eyaletindeki Guangzhou kentinin Baiyun Havalimanı, yurtiçi uçuş yolcuları için bir yenilik olarak tanıma sistemi başlattı. Havalimanında, bundan böyle bir kimlik kartı gösterdikten sonra yolcu, yüzünü tanıtarak uçuş kaydı yaptıracak, bagajını yapılacak, güvenlik kontrolünden geçecek ve uçağa binişi için kontrolden de geçebilecektir. 
 
Baiyun Havalimanı'nın bilişim yöneticisi yöneticisi Yang Hongyu, bu hizmetin onu bir yolcu için uçağa biniş yapmak için sadece yüzünü kullanabilmesini sağlamak bir veri tabanı oluşturacağını bildirdi. Sistem, yolcuların yüz çizgilerine karşı çizmek çıkarıp yüreği ile eşleştiriyor. Yang, sistem insana bağlı olan veya göz ve el yordamıyla yapılan kontrolü azaltıp otomatik kontrol yoluyla etkinliği artırdı; genel düzey güvenlik düzeyini yükselttiğini belirtti.
 
Covid-19 salgınının dizginlenmesinden sonra hava trafiğinin de hızla canlandığı biliniyor. Nitekim sivil havacılık sektörünün, haziran ayında, mayıs ayına oranla yüzde 14,1 artarak günde ortalama 10 bin 820 uçuş kaydettiği açıklandı. 
 

Çin Uluslararası Radyosu


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.