Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-14 12:40:00

Trafik lambalarından farkındalık mesajı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, içinde bulunduğumuz “temkinli normalleşme” sürecinde vatandaşlarda fakındalık oluşturmak amacıyla trafik sinyalizasyon sisteminde bulunan trafik lambalarına; maske, mesafe ve tedbir yazdı.

Koronavirüs pandemisi ile mücadelede, ülkemizde gelinen aşamada; virüsün yayılma ve bulaşma hızının azalması, vaka artış hızının düşüşe geçmesiyle kontrollü sosyal hayata geçildi. Yeni bir dalgalanma yaşanmaması için vatandaşlardan tedbirli davranmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Koronavirüs musibetinin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı MASKE-MESAFE-TEMİZLİK ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekmektedir.” açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, sosyal medya hesaplarından virüsün yayılım hızının hatalı iyimserlikten kaynaklandığını belirterek “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.” çağrısında bulundu.

FARKINDALIK YARATMASI AMAÇLANIYOR

Bu açıklamalardan yola çıkarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, trafik sinyalizasyon sistemindeki trafik lambalarından önceki süreçte verdiği “evde kal” mesajlarını silerek yerine “temkinli normalleşme” sürecinde farkındalık oluşturması açısından “maske, mesafe ve tedbir” yazdı.

VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN HER TEDBİRİ ALIYORUZ

Pandemi süreci tamamen bitene kadar vatandaşları açıklanan tedbirlere sıkı sıkı uymaya davet eden Başkan Yücel Yılmaz “Uzmanlar, normalleşme sürecinin gevşeme anlamına gelmemesi gerektiğini söylüyor. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı; maske, mesafe ve temizlik kurallarına ve diğer tedbirlere riayet edelim. Biz, bu konuda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığını korumak için gerekli her tedbiri alıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.