Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-22 11:29:00

FX Piyasaları

USD/TRY: Geçen hafta ABD'de açıklanan bazı önemli verilerin beklentilerden iyi gelmesiyle Dolar'da toparlanma gözlemlerken, Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimleri genel olarak satış baskısı altında kaldı. TL de kısmi baskı altında kalırken, Dolar / TL, 6,8530 seviyesinden haftayı kapattı. Bu haftaya ise Dolar küresel çapta baskı altında başlarken, TL, Dolar karşısından hafif alıcılı bir görüntü sergiliyor. Sepet bazında (1USD 1 EUR ortalaması) ise görüntü yatay. Şu aşamada sepet bazındaki görüntü, kurun günün geri kalanında bant hareketi yapabileceğine işaret ediyor. Bu kapsamda, kur 6,83 - 6,86 aralığında dalgalanabilir. Söz konusu seviyelerin dışında aşağıda 6,80 desteği, yukarıda ise 6,89 direnci izlenebilir. Bu hafta yurtiçinde haziran ayına ilişkin öncü göstergeler ve TCMB toplantısı izlenecek. TCMB'nin bu haftaki toplantısında politika faizini 25 baz puan indirimle %8 seviyesine çekmesi beklenmekte. Bugün ise haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksi takip edildi. Buna göre haziran ayında tüketici güveni 62,6'ya yükseldi. Önceki ay 59,5 idi.  Yurtdışında ise bu hafta haziran ayına ilişkin imalat ve hizmet PMI verileri öne çıkıyor.



EUR/USD: Geçen hafta baskı altında kalan parite cuma günü aylık ortalamasının altında 1,1180 seviyesinden kapattı. Haftaya ise hafif tepki yükselişleriyle 1,12 seviyesinin üzerine çıkmayı deneyerek başlayan parite, aylık ortalamanın da yakın seyrettiği 1,1215 direncini geçemedikçe baskı altında kalmaya devam edebilir. Bu sabah Dolar küresel çapta hafif baskı altında kalsa da, geçen haftaki verilerin bu baskıyı sınırlandıracağını ve Dolar'ın tekrar toparlanabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, paritenin 1,1215 seviyesinin altında kalarak 1,1150 seviyesine kadar gerileyebileceğini öngörüyoruz. Aksi durumda, 1,1215 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1,1255 hedef olabilir.


XAU/USD: Cuma günü yaşanan yükselişin ardından takip ettiğimiz 1.745 seviyesinin hafif altında kapatan değerli maden, haftaya bu seviyeyi kırarak başladı. Bugün Asya seansında 1.758'li seviyelere kadar yükselen değerli maden, şu dakikalarda tekrar 1.745 seviyesine gerileme yaşasa da ilk etapta bu seviyenin üzerinde tutunmak istediğini izliyoruz. Değerli madenin günün geri kalanında 1.745 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam edebileceğini ve yakın zirvesi olan 1.765 seviyesini test edebileceğini düşünüyoruz. Aksi durumda, 1.745 desteğinin altındaki bir kalıcılıkta 1.733 bir sonraki destek olarak izlenebilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.