Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-22 13:17:00

YÖK Raporu’na göre İbn Haldun Üniversitesi 3 farklı kategoride ilk sırada yer alıyor

Öğrenci Başına En Çok E-Yayın İHÜ’den Çıkıyor

 

YÖK’ün 2019 yılına ait verilerle oluşturduğu ‘Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre Türkiye’de öğrenci başına en yüksek sayıda e-yayına sahip, öğrencisine en çok harcama yapan ve öğrencisini burslarından en yüksek oranda faydalandıran üniversite İbn Haldun Üniversitesi oldu.

Eğitimin kalitesi ve yürüttüğü araştırma projeleriyle Türkiye’de ve dünyada bir ‘Araştırma Üniversitesi’ olarak öne çıkmayı hedefleyen İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) 2019 yılı içerisinde tüm üniversiteler arasında yaptığı değerlendirme sonucunda, 3 ayrı kategoride ilk sırada yer aldı.

 

YÖK’ün ‘2019 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’na göre İbn Haldun Üniversitesi ‘Öğrenci başına en yüksek sayıda e-yayına sahip’, ‘Öğrencisini burslarından en yüksek oranda faydalandıran’ ve ‘Türkiye’de öğrencisine en çok harcama yapan’ üniversite oldu.

 

Raporda 126’sı devlet, 70’i vakıf olmak üzere toplam 196 üniversiteye ait veriler ve bu verilerle oluşturulan sıralamalar yer alıyor. Bu çalışma kapsamında; ‘Eğitim ve Öğretim’, ‘Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın’, ‘Uluslararasılaşma’, ‘Bütçe ve Finansman’ ve ‘Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk’ olmak üzere beş temel alandan oluşan kriterler belirlenerek, bu temel alanlar altında 45 göstergeye yer veriliyor.

 

8065 e-yayınla İbn Haldun Üniversitesi ilk sırada

 

YÖK raporuna göre; Türkiye’de öğrenci başına düşen e-yayın sayısının en yüksek olduğu üniversiteler sıralamasında 8065 e-yayınla İbn Haldun Üniversitesi ilk sırada yer alıyor. 2018 yılında Türkiye’de 153 üniversitede öğrenci başına düşen ortalama e-yayın sayısı ise 110 olarak tespit edildi. Aynı raporda İbn Haldun Üniversitesi 143 milyon TL ile bağış miktarının en yüksek olduğu üniversite oldu. İHÜ ayrıca 2019 yılında öğrenci başına 143 bin TL harcamayla ilk sırada yer alıyor. İbn Haldun Üniversitesi eğitim burslarından faydalanan öğrenci oranının en yüksek olduğu üniversite olarak öne çıktı. İHÜ öğrencilerinin yüzde 84,3’ü eğitim burslarından faydalanıyor.
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.