Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-28 08:26:00

В промишлената индустрия признаците за увеличаване на оборотите продължават...

По данните за индекса на доверие в реалния сектор и процента на използване на капацитета, публикувани от Централната банка през юли, ефектите от възстановяването продължават. RKGE достигна 100.7 през юли с повишение от 8.1 пункта. Сезонно коригираният RKGE, от друга страна, нарастна до 99.4 с увеличение от 9.6 пункта. 

В този период, докато степента на използване на капацитета на преработващата промишленост нараства с 4.7 пункта до 70.7%; Сезонно коригираният CUR отново беше 70,7%. 

Източник: CBRT, Bloomberg

Възстановяването от последствията от пандемията на коронавирус продължава. С облекчаването на мерките за ограничаване, преминаването към нормализиране в икономиката и увеличаването на фабричната активност, допринесе за бързото възстановяване от паденията. В този процес се предприемат и икономически мерки за поддържане на бизнес дейност. За да се запазят ниските разходи за финансиране на компаниите, фактори като предприети стъпки в паричната политика, подпомагане на заетостта, икономически стимули и мерки продължават да се наблюдават. Възстановяването също силно зависи от фирмената дейност, а оттам и от защитата на заетостта. Както в глобалните икономики, рисковете, които причиняват несигурност за икономиката, особено втората вълна в пандемиите, показват, че принципът на предпазливост трябва да се поддържа и подкрепата за икономиката трябва да продължи.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.