Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-19 16:49:00

Asya dilleri lise adaylarının önemli tercih sebebi

Liselere geçiş Sınavının (LGS) yaklaştığı bu günlerde gençleri tercihleri ile ilgili bir telaş aldı. Lise adayları şimdiden iş hayatı ile ilgili planlar yapmaya başladılar. Lisedeki eğitimlerinin üniversite eğitimleri ve iş hayatlarına etkisinin büyük olacağının farkında olan gençler bir yandan da yabancı dil tercihlerini yapıyorlar.

Son yıllarda Asya ülkelerinin ekonomi ve iş dünyasındaki yükselişini takip eden birçok lise adayı özellikle Çince, Rusça, Korece gibi Asya dilleri eğitimi veren Liseleri tercihlerinin üst sıralarında tutuyorlar.

Konu ile ilgili olarak Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı açıklamalarda bulundu.

Asya Dilleri Gençler İçin Büyük Fırsat; İngilizce’nin günümüz şartlarında iş hayatında tercih edilmek için yeterli durumda olmadığını belirten Karslı, başta Çince olmak üzere Korece ve Rusça gibi dillerin batı dillerine göre yükselişte olduğunu söyledi. Karslı, ayrıca özellikle kuşak ve yol projesinin hayata geçmesinden sonra bu dillere ilginin çok daha yoğunlaştığını ifade etti.

Şehit Mehmet Güder AİHL Öncü Konumda; Özel ve resmi okullarda Çince eğitimlerinin başlamasını sağlayan Türk Çin Kültür Derneği bu yıl Şehit Mehmet Güder Aihl’de Çince hazırlık sınıflarının açılmasına da katkıda bulundu. Mustafa Karslı, hazırlık sınıfı öğrencilerinin çok kısa bir sürede Çince konuşmaya başladıklarını ifade etti. Yıl sonu hedeflerine henüz ikinci dönemin başında ulaşan öğrenciler, Çince seviye sınavı olan HSK sınavının 3. Seviyesine ulaşmış oldu. Eğitimin Covid 19 sürecinde internet üzerinden devam edildiğini belirten Karslı, öğrencilerin mezun oldukları dönemde Çin’de burslu bir şekilde lisans eğitimlerini alabilecek seviyeye ulaşacaklarını ifade etti.

Veliler Çok Memnun; Derneğin eğitim rehberlik uzmanı Serdar Güllüer, velilerimiz öğrencilerinin Çince eğitimlerinden oldukça memnun olduğunu söyledi. Güllüer, Okul yönetimi ve Çince öğretmenlerinin gayreti ile bu başarının yakalandığını ifade etti. Bu başarının yakalanmasında en önemli etmenin ise öğrencilerin Asya dillerinin öneminin bilincinde olmasının geldiğinin altını çizen Güllüer, daha şimdiden 10-20 yıl sonraki kariyer hedeflerini belirleyen öğrencilerin bu bilincinin takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Birçok veli çevresindeki lise adaylarına Çince eğitim veren okulları tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu da belirten Güllüer, Çince eğitim başlatmayı düşünen resmi ve özel okullara dernek olarak katkı sağlamaya devam edeceklerini de ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.