Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-11 11:32:00

Enerjisa Enerji 2020’nin ilk yarısında yatırımlara devam etti, büyüme ivmesini korudu

Enerjisa Enerji, 2020 yılının ilk yarısında 570 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 büyüme ile 2 milyar 565 milyon TL konsolide faaliyet geliri elde etti. Şirketin aynı dönemde baz alınan net kârı ise 754 milyon TL’ye ulaştı.

 

%20’si halka açık olan ve ana sermayedarları Sabancı Holding ve E.ON SE olan Enerjisa Enerji, 30.06.2020 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Buna göre şirket, 2020 yılının ilk yarısında konsolide Faaliyet Gelirlerini geçen yıla göre yüzde 13 artırarak 2 milyar 565 milyon TL’ye çıkardı.Enerjisa Enerji’nin Baz Alınan Net Kârı ise aynı dönemde 754 milyon TL’ye ulaştı.

 

“Kesintisiz enerji temini için şebeke yatırımları halen ilk öncelik

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “COVID-19 salgını küresel sağlık sistemi ve geleneksel iş modellerinin kırılganlığını ortaya çıkarırken, elektrik enerjisinin ne kadar temel bir ihtiyaç olduğunu tekrar gösterdi. Pandemi boyunca ana önceliğimiz insan sağlığı ve operasyonel sürdürülebilirlik oldu. Bu nedenle, sürecin yönetiminde hekimlerimizin danışmanlığı ve tüm üst yönetimimizin katılımıyla iş sürekliliği ve kriz yönetimi komiteleri kurduk. Çalışanlarımızın sağlığını korumak ve altyapımızı değişen arz ve talebe karşı korumak için önlemler aldık. Yatırımlarımız pandemiye rağmen 2020 yılının ilk yarısında geçtiğimiz yıla göre %273 oranında artış göstererek 570 milyon TL olarak gerçekleşti. Şebekelerimizdeki yatırımlarımızın karşılığını alarak, bu dönemde müşterilerimizin ve işyerlerindeki yaşamlarını kolaylaştırdık. Gelecekte de kesintisiz enerji temin edebilmek için şebeke yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

“Baz Alınan Net Kar beklentisi yüzde 30’un üzerinde yıllık büyüme olarak yukarı yönlü revize edilmiştir”

Enerjisa Enerji CFO’su Michael Moser, “Birinci çeyrekte yıla çok iyi bir başlangıç yaptık, ancak Mart ayından bu yana ana odak noktamız Covid-19 salgını oldu. Enerjisa Enerji olarak, kendimizi salgının yaratacağı olası sonuçlara iyi hazırladık ve çeşitli risk azaltma önlemlerini zamanında uyguladık. Ek olarak, düzenleyici mekanizmalar yüksek koruma düzeyleri ile bu krizde yardımcı olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz aksiyonlar ve destekleyici düzenleyici rejim sayesinde bugüne kadar finansallarımız üzerinde yalnızca çok kısıtlı etkiler yaşadık. Sonuç olarak, bu yılın ilk yarısında güçlü bir karlılık büyümesi yakaladık. İkinci çeyreğin sonunda Baz Alınan Net Karımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artışla 754 milyon TL'ye ulaştı.


Bu yılın ikinci yarısına da temkinli yaklaşmamıza rağmen, güçlü ilk yarı performansımızın ardından Görünümümüzü yukarı doğru revize edecek kadar kendimize güveniyoruz. Bu nedenle, Baz Alınan Net Kar beklentimizi yüzde 30’un üzerinde yıllık büyüme olacak şekilde revize ediyoruz.” dedi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.