Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-03 19:40:00

Erdoğan, Konya Ovası Sulama Projesi'nin açılışında konuştu

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Konya'ya kazandırdıkları yaklaşık 11 milyar liralık baraj sulama tesisi, içme suyu tesisi, arazi toplulaştırması yatırımı ile adeta şehrin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Konya Ovası'nın, insanlığın ilk tarihinden bu yana önemli bir tarım merkezi konumunda bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Zengin su kaynakları bulunmayan bölge, ihtiyacını büyük ölçüde yağışlardan temin etmektedir. Ülkemizde son yıllarda hayata geçirdiğimiz pek çok dev projenin fikir babası olan Abdülhamit Han, Konya Ovası sulamasının da temellerini atan kişidir. Ülkemizin en eski sulaması olarak hizmet veren bu proje, maalesef daha sonraki yıllarda gerektiği gibi sürdürülememiştir. Konya Ovası Projesi, Göksu havzasından Akdeniz'e dökülen suların bir kısmının Toroslar üzerinden ovaya aktarılmasını oluşturuyor. Bu amaçla suyun tutulacağı Bağbaşı Barajı'nı 2012 yılında, uzunluğu 17 kilometre, tünel çapı 2 metre, su akış hızı saniyede 36 metreküp olan mavi tüneli 2015 yılında hizmete açtık. Urfa tünellerinin ardından ülkemizin en uzun 2. büyük sulama tünelidir. İnşallah, bu yıl sonunda su tutulmaya başlayacak Bozkır ve Avşar barajları sayesinde Toroslar'dan getirdiğimiz suyu ovamız da en verimli şekilde kullanma imkanına kavuşacağız. Bu proje aynı zamanda şehirlerimizin içme suyu ihtiyacını da karşılamaya yöneliktir. açılışını yaptığımız ilk 3 kısım Konya Ovası sulamaları kapsamındaki pek çok işten sadece bir bölümüdür.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 borsakap.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.